Kāpēc Malaizijā par dzeltena apģērba nēsāšanu var nonākt cietumā?

© Pixabay.com

Daudzi tūristi ir iemīļojuši Malaiziju tās patīkamā klimata un bagātās vēstures dēļ, tajā pašā laikā nevajadzētu aizmirst, ka katrā valstī ir savas paražas, likumi un noteikumi, kuru nezināšana neatbrīvo no atbildības, un par to neievērošanu var pat nonākt cietumā, raksta "unian.net".

Malaizijā spēkā esošo aizliegumu saraksts nav ļoti garš, taču tas var jūs pārsteigt - piemēram, nevajadzētu rādīt ar rādītājpirkstu uz kaut ko vai kādu, jo šis žests tiek uzskatīts par ļoti aizskarošu.

Valstī ir aizliegts arī apspriest reliģiju, tautību, politiku, barot savvaļas dzīvniekus, ienest eksotisko augli durianu telpās, glaudīt bērniem galvu, jo šī ir svēta vieta uz cilvēka ķermeņa, kur dzīvo dvēsele, ieiet templī, mošejā vai mājā ar apaviem, skūpstīties vai apskauties publiski.

Turklāt ir arī vairāki noteikumi attiecībā uz apģērbu - šī ir musulmaņu valsts, tāpēc nav ieteicams jebkāds atklāts apģērbs.

Arī dzeltens apģērbs šajā valstī ir aizliegts - 2016. gada februārī valsts Augstākā tiesa apstiprināja valdības dekrētu un paziņoja, ka dzeltens apģērbs apdraud valsts drošību. 2015. gada augusta pēdējās dienās Malaizijas galvaspilsētā Kualalumpurā sākās daudzu tūkstošu mītiņi. Protestētāji pieprasīja toreizējā premjerministra Nadžiba Razaki atkāpšanos, kurš tika turēts aizdomās par korupciju. Protestētāji bija ģērbušies dzeltenos T kreklos ar uzrakstu “Bersih 4”, kas tulkojumā nozīmē "tīrs".

Kopš tā laika par dzeltenu drēbju valkāšanu ir jāmaksā sods 1185 dolāru apmērā. Turklāt ir bijuši arī gadījumi, kad policija uz īsu laiku aiztur cilvēkus, kuri valkāja dzeltenus T kreklus.

Svarīgākais