Par bērna izvarošanu tiesāts volejbolists kvalificējas Parīzes olimpiskajām spēlēm

© Pixabay.com

Nīderlandes pludmales volejbolists, kurš pirms 10 gadiem izcieta cietumsodu par bērna izvarošanu, šī gada olimpiskajās spēlēs pārstāvēs Nīderlandi, ziņo CNN.

Stīvenam van de Veldem, kuram tagad ir 29 gadi, 2014. gadā tika piespriests četru gadu cietumsods par 12 gadus vecas meitenes izvarošanu, vēsta britu mediji. Viņš tika atbrīvots 2017. gadā.

Neraugoties uz notikušo, viņš ir izvēlēts pārstāvēt Nīderlandi pludmales volejbolā šīs vasaras olimpiskajās spēlēs Parīzē.

"Mēs zinām Stīvena vēsturi," teikts Nīderlandes Volejbola federācijas ģenerāldirektora Mišela Everaerta paziņojumā.

Everaerts sacīja, ka federācija pirms viņa atgriešanās sportā ilgi runāja ar Nīderlandes Nacionālo olimpisko komiteju (NOC), Starptautisko volejbola federāciju (FIVB) un van de Veldi.

"Viņš tajā laikā tika notiesāts saskaņā ar Anglijas likumiem, un viņš ir izcietis sodu. Kopš tā laika mēs esam pastāvīgi sazinājušies ar Stīvenu, kurš tagad ir pilnībā reintegrēts Nīderlandes volejbola sabiedrībā,” paziņojumā piebilda Everaerts.

Van de Velde daļu soda izcieta Anglijā, pirms tika pārcelts uz Nīderlandi, kur tika atbrīvots un atsāka spēlēt 2017. gadā.

2018. gadā van de Velde nacionālajai raidorganizācijai sacīja: “Es darīju to, ko darīju. Es nevaru to mainīt, tāpēc man būs jāuzņemas sekas. Tā ir lielākā kļūda manā dzīvē."

"Viņš pierāda, ka ir izcils profesionālis un cilvēciska būtne, un kopš viņa atgriešanās nav bijis iemesla par viņu šaubīties," piebilda Everaerts.

"Es saprotu, ka, gatavojoties lielākajam sporta notikumam pasaulē, tas var piesaistīt starptautisko mediju uzmanību," piebilda van de Velde.

“Pēc notiesāšanas un soda izciešanas Stīvens van de Velde soli pa solim atgriezās sporta augstākajā līmenī ekspertu vadībā. Kopš 2017. gada viņš atkal piedalās starptautiskos turnīros,” teikts paziņojumā.

Van de Velde atgriezās profesionālajā sportā, pamatojoties uz vadlīnijām, "kas cita starpā nosaka nosacījumus, kādos augstākā līmeņa sporta sportisti var atgriezties pēc notiesāšanas".

"Van de Velde tagad atbilst visām olimpisko spēļu kvalifikācijas prasībām un tāpēc ir daļa no komandas," piebilda komiteja.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja norādīja, ka "atsevišķu komandas locekļu izvirzīšana ir katras attiecīgās nacionālās olimpiskās komitejas atbildība. Tāpēc mēs vērsīsimies pie Nīderlandes, lai iegūtu papildu informāciju.”

Svarīgākais