Vācijas ārlietu ministrijas darbinieki, iespējams, veicinājuši viltotu dokumentu izmantošanu

© Unsplash

Vācijā Berlīnes un Kotbusas prokuratūras izmeklē Vācijas Ārlietu ministrijas darbinieku rīcību, trešdien apstiprināja šo iestāžu pārstāves.

Lai netraucētu izmeklēšanas gaitai, "sīkāka informācija" patlaban netiks sniegta, sacīja Berlīnes prokuratūras pārstāve. Līdzīgu nostāju pauda viņas kolēģe Kotbusā, Brandenburgas federālajā zemē.

Ārlietu ministres Annalēnas Bērebokas vadītās iestādes amatpersonas tiek turētas aizdomās, ka tās devušas norādījumus Vācijas vēstniecību un konsulātu darbiniekiem atļaut ieceļošanu Vācijā pieteikumu iesniedzējiem ar nepilnīgiem vai acīmredzami viltotiem dokumentiem, iepriekš ziņoja žurnāls "Focus.

Pēdējo piecu gadu laikā šādā veidā valstī ir ieceļojuši vairāki tūkstoši cilvēku, norādīja žurnāls.

Berlīnes un Kotbusas prokuratūras izmeklē trīs lietas, kas ierosinātas par atsevišķiem gadījumiem, kuros bija jautājumi par ieceļošanai valstī izmantotajiem dokumentiem, apliecināja Ārlietu ministrijas pārstāvis.

Ārlietu ministrija reaģējusi uz tai zināmajiem atsevišķajiem gadījumiem, sperot organizatoriskus soļus, viņš piebilda.

Pirms aptuveni gada žurnāls "Cicero" ziņoja par procesu, kas uzsākts saistībā ar aizdomām par pretlikumīgu darbību.

Kā norādīja Berlīnes prokuratūra, notikumi ir saistīti.

Toreiz "Cicero" ziņoja, ka kāds bijušais Vācijas Iekšlietu ministrijas darbinieks bija iesniedzis kriminālsūdzību par Ārlietu ministrijas amatpersonām.

Prokuratūra veica izmeklēšanu par iespējamu likumpārkāpumu saistībā ar to, ka uz Vāciju bija paredzēts nogādāt kādu afgāni.

Berlīnes prokuratūra 2023.gada jūnijā paziņoja, ka sākotnējās aizdomas ir apstiprinājušās.

Svarīgākais