Ķīnas Komunistiskā partija atbrīvojas no bijušajiem aizsardzības ministriem

© Unsplash

Ķīnas Komunistiskā partija no savām rindām izslēgusi divus bijušos aizsardzības ministrus, kas apsūdzēti korupcijā, ceturtdien ziņo vietējie mediji.

Li Šanfu un Vei Fenhe no partijas izslēgti par "partijas disciplīnas un likuma smagiem pārkāpumiem," vēsta valstij piederošā aģentūra "Siņhua".

Nedz Li, nedz Vei atklātībā nav redzēti mēnešiem ilgi.

Kā ziņo "Siņhua", izmeklēšanā esot noskaidrots, ka Li ne tikai pieņēmis "lielas naudas summas un vērtības", bet arī pats devis kukuļus, "lai iegūtu nelikumīgus labumus".

Bijušais ministrs "nodarījis milzu kaitējumu partijas lietai, valsts aizsardzības un bruņoto spēku attīstībai, kā arī augsta ranga amatpersonu reputācijai," norāda komunistiskā režīma oficiozs.

Līdzīgi formulētas apsūdzības arī pret Vei, kas aizsardzības ministra amatu ieņēma no 2018.gada līdz 2023.gada martam.

Vei amatā nomainīja Li, kurš ministra krēslā aizvadīja tikai pusgadu, jo oktobrī viņa vietā stājās admirālis Duns Džjuņs. Tolaik par viņa atcelšanas iemesliem nekas netika minēts.

Abu bijušo ministru lietas nodotas prokuratūrai, vēsta "Siņhua".

Li atklātībā nav rādījies jau kopš pagājušā gada augusta.

Pērn no amata tika atcelts arī ārlietu ministrs Cjiņs Gans, kuru atkal nomainīja viņa priekštecis Vans Ji. Arī par Cjiņa atcelšanas iemesliem pagaidām nekas nav zināms. Arī viņš atklātībā sen nav redzēts.

Svarīgākais