Dmitrijs Gordons par Zelenski: Es nezinu, kā viņš var izkļūt no šīs situācijas

© Pixabay.com

“Zelenski sagaida smagas izvēles,” par situāciju Ukrainā pirms ASV prezidenta vēlēšanām stāsta Dmitrijs Gordons, raksta "dialog.ua".

Šogad vairāku mēnešu garumā notiks sarunas, kurās piedalīsies Rietumu pasaules, Ķīnas, Ukrainas un Krievijas Federācijas līderi, turklāt tas viss notiks pirms ASV prezidenta vēlēšanām, sacīja žurnālists un politikas komentētājs Dmitrijs Gordons.

Analītiķis pauda absolūtu pārliecību, ka no kara nogurušie Rietumi pieprasīs Ukrainai piekrist vairākiem tai nelabvēlīgiem variantiem, uzstājot, ka 1991. gada robežu sasniegšana nav iespējama, tāpēc Ukrainai no kaut kā ir jāatsakās saskaņā ar viņu dotajām garantijām.

“Zelenskim būs jāparaksta kaut kas, lai izbeigtu karu. No vienas puses Rietumi spiež, no otras puses Ukrainas sabiedrība, kara veterāni, mirušo mātes. Es nezinu, kā viņš var izkļūt no šīs situācijas,” teica Gordons. Viņš ierosināja, ka šādos apstākļos Zelenskis varētu veikt netradicionālu gājienu - ierakstīt tiešu aicinājumu tautai un sarīkot referendumu, lai ukraiņu tautas lēmumu varētu parādīt Rietumiem.

"Es pieļauju, ka, ja ukraiņi nepiekritīs Rietumu lēmumam, tad Zelenskis var aiziet ar spiedienu," secināja Gordons.

Pasaulē

Atšķirībā no amerikāņu dāvanas ES krieviem sagādāja rūgtu vilšanos. Proti, runa ir par oficiāli izvirzītajiem kandidātiem bloka augstākajiem amatiem - Urzula fon der Leiena izvirzīta Eiropas Komisijas prezidenta amatam, par Eiropadomes priekšsēdētāju varētu kļūt bijušais Portugāles premjerministrs Antoniu Košta, kas pārstāv sociālistus, bet ES augstā pārstāvja ārlietās un drošības politikā amatam izvirzīta Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa. Īpaši krieviem sāp Kallasas izvirzīšana.