No Somijas robežas pazudis 80% Krievijas karaspēka ar ekipējumu

© Pixabay.com

Krievija pārvirzījusi uz Ukrainu lielāko daļu savas militārās tehnikas, kas iepriekš bija koncentrēta uz robežas ar Somiju, par to Somijas izdevumam “Yle” ziņoja kāds augsta ranga avots Somijas izlūkdienestā.

"Krievija biedē NATO valstis ar trešo pasaules karu, bet vismaz Somijas tuvumā šķiet, ka tā negatavojas karam," teikts publikācijā.

Publicētie satelītattēli liecina, ka Krievijas sauszemes spēku garnizoni un militārās bāzes Somijas robežas tuvumā ir praktiski tukšas.

"Vidēji 80% tehnikas un karavīru tika pārvirzīti karam Ukrainā," sacīja Somijas izlūkdienesta virsnieki. Dažās bāzēs ap telpām palikušas pārsvarā novecojušas iekārtas, un dažos garnizonos palikusi tikai piektā daļa no personāla, citos vēl mazāk.

"Dažreiz viņi vada apmācības, tāpēc personāla skaits mainās atkarībā no situācijas," teica izlūkošanas amatpersonas.

Turklāt no bāzēm, kas atrodas netālu no Somijas robežas, jau ir izvesta gandrīz visa militārā tehnika.

Nesen bijušais Krievijas Federācijas aizsardzības ministrs Šoigu paziņoja par jaunizveidotā Ļeņingradas militārā apgabala nostiprināšanu, ieviešot jaunus formējumus, Karēlijā tika izveidota atsevišķa raķešu brigāde, kas aprīkota ar "Iskander-M" sistēmām, un izvietots arī speciāls aprīkojums, lai uzraudzītu robežu ar Somiju.

Svarīgākais