Lietuvas muitnieki uz robežas aizturējuši jūrnieku no Latvijas

© Dmitrijs Suļžics/MN

Lietuvas muitnieki Kībartu robežšķērsošanas punktā aizturējuši jūrnieku no Latvijas, kurš bez deklarēšanas mēģināja ievest Krievijas pārvaldītajā Kēnigsbergas (Karaļauču) apgabalā 10 000 eiro, trešdien paziņoja Lietuvas muita.

Muitā informē, ka pagājušajā nedēļā aizturēti 10 000 eiro, kurus Latvijas pilsonis, kurš bija ceļā uz Kēnigsbergas apgabalu, mēģināja ievest privātā bagāžā.

13.jūnijā Latvijas pilsonis, kurš Kībartu kontroles punktā uz Lietuvas-Krievijas robežas ieradās ar automašīnu "Lexus", paziņoja, ka neved neko aizliegtu un ka viņam ir 30 eiro. Viņš apgalvoja, ka ir ārštata jūrnieks, kurš strādā arī uz Krievijas kuģiem.

Detalizēti pārbaudot automašīnu, amatpersonas atrada 10 000 eiro, tie bija iesaiņoti vīriešu drēbēs. Viņi atrada arī 305 Krievijas rubļus, kas ir nepilni 3,5 eiro.

Kontrabandas nauda un automašīna tika aizturēta, un Kauņas muitas kriminālpārvaldē sākta pirmstiesas izmeklēšana.

Pārkāpējam par kontrabandas pārvadāšanu draud naudas sods, bet naudu var atgūt, ja viņš uzrādīs naudas izcelsmi apliecinošus dokumentus.

Personām, kuras ieceļo vai ierodas Lietuvā no trešajām valstīm un pārvadā 10 000 eiro vai vairāk skaidrā naudā vai līdzvērtīgu summu citā valūtā, ir pienākums to deklarēt muitā bez atsevišķa muitas darbinieka pieprasījuma.

Pagājušajā gadā Lietuvas Muitas krimināldienests sāka 32 pirmstiesas izmeklēšanas par skaidras naudas kontrabandu.

Svarīgākais