Apvienotās Karalistes bagātākā ģimene apsūdzēta par cilvēku tirdzniecību

© Pixabay.com

Četri Apvienotās Karalistes bagātākās ģimenes locekļi tiek tiesāti saistībā ar apsūdzībām par cilvēku tirdzniecību un cietsirdīgu izturēšanos pret cilvēkiem, vēsta BBC.

Hinduju ģimene, kuras vērtība ir aptuveni 47 miljardi ASV dolāru, tiek apsūdzēta ekspluatācijā un cilvēku tirdzniecībā

Ģimenei pieder villa Ženēvā, un visas pret viņiem izvirzītās apsūdzības ir saistītas ar viņu praksi ievest kalpus no Indijas, lai rūpētos par saviem bērniem un mājsaimniecību.

Tiek apgalvots, ka Prakašs un Kamals Hindudža kopā ar savu dēlu Adžeju un viņa sievu Namratu konfiscēja darbinieku pases, maksāja viņiem tikai 8 dolārus par 18 stundu darba dienu un neļāva iziet no mājas.

Lai gan pagājušajā nedēļā tika panākts finansiāls izlīgums par ekspluatāciju, ģimene joprojām tiks tiesāta par cilvēku tirdzniecību, kas ir smags noziedzīgs nodarījums Šveicē. Viņi apsūdzības noliedz.

Šonedēļ tiesā viens no slavenākajiem Ženēvas prokuroriem Īvs Bertosa salīdzināja gandrīz 10 000 ASV dolāru gadā, ko viņš apgalvoja, ka ģimene bija iztērējusi par savu suni, ar ikdienas summu, ko viņi, iespējams, maksā saviem kalpiem.

Hinduju ģimenes advokāti īpaši nenoliedza apgalvojumus par zemajām algām, taču sacīja, ka tie ir jāskata kontekstā - norādot, ka darbinieki saņem arī izmitināšanu un pārtiku.

Apsūdzība par ilgām stundām arī tika apstrīdēta, vienam aizstāvības advokātam iebilstot, ka filmu skatīšanos kopā ar ģimenes bērniem nevarot klasificēt kā darbu.

Lai arī daži bijušie kalpi liecināja ģimenes labā, raksturojot viņus kā draudzīgu ģimeni, kas izturējās cienīgi pret saviem kalpiem, taču apgalvojumi, ka kalpiem atņemtas pases un bez atļaujas pat nedrīkstēja iziet no mājas, ir nopietni, jo tos var vērtēt kā cilvēku tirdzniecību.

Apsūdzības pieprasa ģimenei cietumsodus un miljoniem dolāru kompensāciju.

Svarīgākais