Baltkrievijas pilsonis Viļņā uzkāpj sakaru tornī

© pixabay.com

Lai protestētu pret Lietuvas varasiestāžu lēmumu izraidīt viņu no valsts, kāds Baltkrievijas pilsonis pirmdienas pēcpusdienā uzkāpa sakaru tornī Viļņā.

Pilaitē Viļņas austrumos glābēji devās palīgā kādam vīrietim, kurš ziņoja, ka ir uzkāpis mobilo sakaru tornī un viņa dzīvība un veselība ir apdraudēta, informēja Viļņas rajona galvenajā policijas pārvaldē.

Viņš pats izsauca ugunsdzēsējus, tomēr ātri nokāpa no torņa paša spēkiem.

Baltkrievijas pilsonis sakaru tornī bija uzkāpis, lai protestētu pret izraidīšanu no Lietuvas. Viņš tornī izkāra vēsturisko Baltkrievijas karogu, kuru izmanto diktatora Aleksandra Lukašenko režīma pretinieki.

Pēc nokāpšanas no torņa Lietuvas televīzijas kanālam "TV3" vīrietis teica, ka ir 1986.gadā dzimušais Igors Mihailovičs.

Viņš stāstīja, ka ir bijis brīvprātīgais Baltkrievijas prezidenta amata kandidāta kampaņā, un apstākļu spiests pašlaik nelikumīgi strādā Lietuvā.

Kā viņš paskaidroja, protesta mērķis ir iegūt nepieciešamos dokumentus, lai "mierīgi dzīvotu un strādātu".

Lietuvā ir apmetušies vairāki Baltkrievijas opozīcijas pārstāvji, un arī Baltkrievijas opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska atrodas Lietuvā.

Pasaulē

Nākamais NATO ģenerālsekretārs, līdzšinējais Nīderlandes premjerministrs Marks Rite ir pieredzējis politiķis un alianses kurss turpināsies līdzšinējā virzienā, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.