Zināms Olimpisko spēļu mūsu 3x3 basketbola komandas pirmais pretinieks

© Ģirts Ozoliņš/MN

Parīzes olimpiskajās spēlēs vīriešu 3x3 basketbola turnīrs sāksies ar Latvijas un Lietuvas izlašu spēli, pirmdien pavēstīja Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA).

Parīzes olimpisko spēļu 3x3 basketbola turnīrs norisināsies no 30.jūlija līdz 5.augustam.

Pirmajā sacensību dienā vīriešu turnīrs tiks atklāts ar Latvijas un Lietuvas maču. Turpinājumā 31.jūlijā latvieši spēkosies ar Nīderlandi, 1.augustā stāsies pretī Ķīnai un ASV, 2.augustā spēlēs ar mājinieci Franciju un Serbiju, bet noslēdzošajā apakšgrupas mačā 4.augustā tiksies ar Poliju.

No astoņām komandām divas labākās uzreiz nodrošinās vietas pusfinālā, bet nākamo četru vietu īpašnieces cīnīsies "play-in" kārtā.

Savukārt sieviešu 3x3 basketbola turnīrā, kas norisināsies paralēli, spēkosies Francija, Ķīna, ASV, Azerbaidžāna, Austrālija, Vācija, Spānija un Kanāda. Turnīra pirmajā spēlē tiksies vācieties un amerikānietes.

Vēsturē pirmie olimpiskie čempioni 3x3 basketbolā ir ASV sieviešu un Latvijas vīriešu izlases.

Parīzes olimpiskās spēles norisināsies no 26.jūlija līdz 11.augustam.

Pasaulē

Nākamais NATO ģenerālsekretārs, līdzšinējais Nīderlandes premjerministrs Marks Rite ir pieredzējis politiķis un alianses kurss turpināsies līdzšinējā virzienā, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.