Japāna izvēlas jaunu galvaspilsētu

© Scanpix/AFP

Japānas valdība izskata jautājumu par jaunas valsts galvaspilsētas izveidošanu gadījumā, ja dabas katastrofas radītie postījumi paralizēs tālāku valsts vadīšanu.

Valdība gatavojas izveidot divus papildus objektus. Tas skaidrojams ar to, ka Tokija atrodas seismiski aktīvā zonā. Gadījumā, ja notiktu jauna postoša zemestrīce, tad Japānas valdības un imperatora rezidenci, kā arī parlamentu un ārzemju vēstniecības nāktos pārcelt uz kādu drošāku teritoriju.

200 Japānas valdības un opozīcijas deputāti strādā pie likumprojekta, kas paredz jaunu apdzīvoto vietu izveidi, kas spētu nodrošināt 50 000 cilvēku drošus dzīves apstākļus. paredzēts, ka šādu vietu izveide sāksies jau šogad.

Kā ziņo Japānas mediji,ticamākais, ka šim mērķim tiks izvēlēti Vispasaules izstādēs rajons Nagoi un starptautiskās lidostas rajons Osakā.

Pasaulē

2023. gada 7. oktobrī Palestīnas teroristu grupējums “Hamas” iebruka Izraēlā, tur sarīkoja asiņainu slaktiņu: teroristi noslepkavoja 1200 cilvēku un sagrāba aptuveni 250 ķīlnieku. Visvairāk cietušo bija sievietes, kuras izvaroja, sakropļoja un pēc tam nošāva. Izraēla atbildēja ar militāru operāciju Gazas joslā. Ir pagājis gads. Ko par esošo situāciju domā Kārlis Daukšts un Juris Rozenvalds?

Svarīgākais