Policija nāk klājā ar jaunu paziņojumu deviņus gadus vecās ukraiņu meitenītes slepkavības lietā Vācijā

© Pixabay

Čehijas policija piektdien Prāgā aizturēja vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par deviņus gadus vecas ukraiņu meitenītes slepkavību Vācijā.

36 gadus vecais aizdomās turētais vīrietis ir Moldovas pilsonis, kurš pašlaik ir aizturēts Čehijā, paziņoja prokuratūra Vācijas pilsētā Kemnicā.

Ukraiņu meitenīte Valērija, kas mēneša sākumā pazuda ceļā uz skolu, otrdien tika atrasta mirusi mežā.

Valērija un viņas māte 2022.gadā pārcēlās uz Vāciju un apmetās Dēbelnes pilsētā apmēram 40 kilometrus no Kemnicas. Ir ziņots, ka meitenītes tēvs ir palicis Ukrainā.

Prokurori uzskata, ka vieta, kur tika atrasts līķis, ir arī nozieguma vieta. Nav pazīmju, ka meitenīte būtu seksuāla nozieguma upuris.

Izmeklētāji pēdējās dienās ir fokusējušies uz meitenītes sociālo vidi, un ir ziņots, ka aizturētais vīrietis ir bijušais Valērijas mātes draugs. Prokuratūra Kemnicā sākotnēji atteicās komentēt, kad ziņu aģentūra DPA uzdeva jautājumus par to.

Laikraksts "Bild" ziņoja, ka aizdomās turētais bija kontaktējies ar Valērijas māti meitenītes pazušanas rītā.

Čehijas policija piektdienas pēcpusdienā sociālo mediju platformā "X" rakstīja, ka policisti Prāgas centrā aizturējuši meklētu vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par vardarbīgu noziegumu Vācijā. Kriminālpolicija un imigrācijas policija Prāgā tagad sazinās ar Vācijas policiju.

Vēl nav atbilžu uz daudziem jautājumiem, tostarp par nozieguma motīvu un fonu, un ir jautājumi arī par policijas veiktās meklēšanas laiku un mērogu.

Noziegums ir šokējis daudzus Dēbelnas pilsētā, kurā ir 24 000 iedzīvotāju.

Dēbelnā pie Viktorijas mājas daudzi nolika sveces, rotaļlietas un ziedus, kā arī piektdienas vakarā viņu pieminēja ar aizdegtām svecītēm.

Šajā nedēļas nogalē plānots pilsētas festivāls Dēbelnā tagad ir atcelts.

Pasaulē

Putina pompozā vizīte Phenjanā pie diktatoru cunftes kolēģa Kima Čenuna iezīmē ne vairāk un ne mazāk kā jaunu lappusi cilvēces vēsturē. Skaidri, bez aizplīvurojumiem tiek pasaulei demonstrēta jaunā konstrukcija: Krievijas – Ziemeļkorejas ass. Parakstot “visaptverošas stratēģiskās partnerības” līgumu, abi diktatori it kā nostājas kopā ar mugurām pret pārējo naidīgo cilvēci, kura it kā grib viņiem atņemt smagā, asiņainā cīņā iegūto varu.

Svarīgākais