Ķīnas #MeToo aktīvistei piespriež piecu gadu cietumsodu par "kūdīšanu uz valsts varas graušanu"

© Depositphotos

Ķīnas žurnālistei, kura popularizēja kustību #MeToo, piektdien piespriests piecu gadu cietumsods par "kūdīšanu uz valsts varas graušanu", paziņoja atbalstītāju grupa.

Guandunas tiesa notiesāja Huanu Sjuecjiņu kopā ar darba tiesību aktīvistu Vanu Dzjanbinu, kuram tika piespriesti trīs gadi un seši mēneši, paziņoja grupa "Free Xuebing".

Huana, kura spriedumu pārsūdzēs, sociālajos tīklos rakstīja par savu pieredzi saistībā ar seksuālu uzmākšanos darbavietā, kad viņa kā jauna žurnāliste strādāja Ķīnas ziņu aģentūrā.

Kopā ar Vanu viņa bija iesaistīta regulāras pulcēšanās vadīšanā dienvidu pilsētā Guandžou, pirms viņu un Vanu 2021.gadā aizturēja.

Huana tika apsūdzēta par "sagrozītu, provokatīvu rakstu un runu publicēšanu sociālajos medijos, uzbrūkot valsts valdībai", un "ārzemju organizatoru pulcēšanu, lai piedalītos tiešsaistes apmācībās par "nevardarbīgām akcijām"".

Sanāksmēs Guandžou, kas notika no 2020.gada novembra, tika "kurināta dalībnieku neapmierinātība ar Ķīnas valsts varu, aizbildinoties ar sociālo jautājumu apspriešanu", norādīja apsūdzības puse.

Pasaulē

Čehijas uzņēmums “Gepard Express” paziņojis par ieceri atklāt regulāru pasažieru vilcienu satiksmi maršrutā Prāga–Kauņa–Viļņa. Testa braucieni paredzēti jau augustā. Tas būs Eiropā garākais pasažieru vilciena maršruts.

Svarīgākais