Eiropols konfiscē astoņas tonnas kokaīna un izjauc plašu kontrabandas tīklu

© Unsplash

Sagrauts plašs noziedzīgs grupējums, kas ieveda narkotikas Eiropā, un kopumā aizturēti 40 cilvēki un konfiscētas astoņas tonnas kokaīna, ceturtdien paziņojusi Eiropas Savienības (ES) tiesībsagāšanas aģentūra "Eiropols".

Karteļa līderi bāzējās Turcijā un Dubaijā. Izmeklēšana ilga trīs gadus un tajā bija iesaistīti policijas spēki no vairāk nekā desmit valstīm. Operācija aptvēra teritoriju no Brazīlijas līdz Spānijai un Turcijai.

Saskaņā ar "Eiropola" sniegto informāciju operācijas pēdējais posms sākās ar to, ka Spānijas civilā gvarde 2023. gada augustā atklāja 700 kilogramus kokaīna laivā pie Kanāriju salām. Laivas apkalpi veidoja Horvātijas un Itālijas pilsoņi.

Konsultējoties ar citiem policijas dienestiem, izmeklētāji atklāja saikni ar iepriekšējiem konfiscēšanas gadījumiem, kas ļāva identificēt kontrabandas organizētājus.

Kopumā sešās valstīs tika aizturēti 40 cilvēki, tostarp divi vadošie karteļa locekļi horvāti, kuri tika aizturēti 2023.gada beigās Stambulā, paziņoja policija.

Pēdējie četri aizdomās turamie tika aizturēti trešdien Spānijā, ziņoja "Eiropols".

Kontrabandisti piegādāja kokaīnu no Dienvidamerikas uz loģistikas centriem Rietumāfrikā un Kanāriju salās. Pēc tam narkotikas tika nosūtītas uz centriem Beļģijā, Horvātijā, Vācijā, Itālijā un Spānijā, lai izplatītu visā Eiropā.

"Eiropols" piebilda, ka daudzi narkotiku tīkla aktīvi, kuru kopējā vērtība ir vairāki desmiti miljonu eiro, ir konfiscēti vai iesaldēti.

Pasaulē

Aizvadītajā naktī (pēc Latvijas laika) notika vienas no nozīmīgākajiem priekšvlēšanu notikumiem ASV. Viens otram pretim stājās tagadējais prezidents Džo Baidens un bijušais, kā arī potenciālais prezidents Donalds Tramps.

Svarīgākais