Mīklainos apstākļos viesnīcā mirusi 11 gadus veca meitene

© Pixabay.com

Panevēžas apriņķa galvenā policijas komisariāta darbinieki sākuši pirmstiesas izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kas noticis ar vienpadsmitgadīgo meiteni, kuras līķis tika atrasts otrdienas vakarā viesnīcā, raksta lrytas.lt.

Meitenes līķis atrasts otrdienas vakarā. Uz bojā gājušā nepilngadīgās ķermeņa ārējas vardarbības pazīmes nebija.

Meitene ciemojās pie radinieces, kura strādā viesnīcā. Sieviete mazo viesi paņēma līdzi uz darbu, un viņa arī atrada mirušo meiteni.

Amatpersonas, kas sākušas izmeklēšanu par nāves cēloni, izmeklē divas galvenās versijas.

Pirmā versija - meitene varētu būt izdarījusi pašnāvību, otrā - viņa mirusi veselības problēmu dēļ.

Pēc policijas ziņojuma saņemšanas bērna tiesību aizstāvji nekavējoties reaģēja un sāka izvērtēt situāciju un piedāvāja neatliekamo palīdzību ģimenei, kura piedzīvojusi bērna zaudējumu.

Bērna tiesību aizstāvji, vēršot uzmanību uz pēdējā laika šokējošiem notikumiem, kuros cietuši bērni, aicina bērna tuvākās vides cilvēkus - vecākus, vecvecākus, skolotājus, draugus - būt iejūtīgiem un vērīgiem pret bērna ikdienas labsajūtu un uzvedību, un, ja viņi pamana kaut mazāko satraucošo zīmi, vienmēr piedāvāt palīdzību.

“Lai ģimenē veidotos ciešas attiecības, vecākiem ir svarīgi aktīvi interesēties par bērna dzīvi un zināt, ar ko viņš nodarbojas, kur pavada laiku un kas ir viņa draugi. Tāpat svarīgi katru dienu kvalitatīvi veltīt laiku atklātām sarunām ar bērnu, kopīgi risinot problēmas, jo savstarpējā uzticībā balstītas attiecības ar tuviniekiem sniedz bērnam drošības sajūtu un ļauj saprast, ka, ja radīsies kādas grūtības, vienmēr jābūt vismaz vienam cilvēkam, kurš par viņu patiesi rūpēsies un ir gatavs viņam palīdzēt,” uzsver bērnu tiesību aizstāvji.

Svarīgākais