Eiropā atvērs pasaulē garāko apļveida pārgājienu taku

© Pixabay.com

Portugāles tūristu iecienītās vietas ir pārpildītas ar apmeklētājiem - lai ar to cīnītos, atvērs jaunu pārgājienu taku, raksta "euronews.com".

Tiek plānots izveidot pasaulē garāko apļveida pārgājienu maršrutu - 3000 km garu “Palmilhar” taku Portugālē.

Maršruts ir izstrādāts, lai mudinātu tūristus doties nost no ierastajiem ceļiem un prom no pazīstamiem (un pārpildītiem) galamērķiem, piemēram, Lisabonas un Algarves.

Projekts joprojām nav pabeigts, bet šā gada jūlijā tiks atvērta viena pārgājiena cilpa Alenkerā, kas atrodas uz ziemeļiem no Lisabonas. Nākamais posms tiks izveidots piekrastē Alenteho Portugāles dienvidos, kam sekos kalnainais Trás-os-Montes ziemeļos, ar 15 maršrutiem, kas tiks atvērti līdz gada beigām. Taku pilnībā plānots pabeigt trīs gadu laikā.

“Ideja man radās, ejot pa taku un prātojot, kā būtu, ja šī taka dotos ap visu valsti un bez pārtraukuma atgrieztos tajā pašā punktā?” teica Rikardo Bernardess, takas idejas autors.

Viņs cer, ka taka "pārdalīs tūrismu uz Portugāles daļām, kas pašlaik ir maz zināmas".

Lai gan tā nebūs pasaulē garākā taka - šis gods piešķirts Kanādas 24 000 km garajai “Lielajai takai”, “Palmilhar Portugāle” būs pasaulē garākā apļveida taka.

3,5 miljonu eiro projekts, kas galvenokārt būs pieejams gājējiem, dažviet būs pieejams arī velosipēdistiem, un tā mērķis ir iekļaut takas, kas pieejamas arī cilvēkiem ar ierobežotām pārvietošanās spējām.

Taku papildinās lietotne, kas piedāvās aktuālo informāciju par nākamo vietu maršrutā un iespējas rezervēt naktsmītnes, ēdināšanu un biļetes uz sporta un kultūras pasākumiem.

Pasaulē

Antimikrobiālā rezistence ir parādība, kas maksā pacientu dzīvības - tiek prognozēts, ka līdz 2030. gadām pret antibiotikām rezistentās baktērijas izraisīs aptuveni 10 miljonus nāves gadījumu visā pasaulē, tomēr tā sauktā "klusā pandēmija" ir maz pazīstama ārpus šaura speciālistu loka, raksta lrytas.lt.