"Krievijas sabrukums pēc PSRS scenārija". Ko nozīmē Armēnijas izstāšanās no Krievijas NATO analoga

© Pixabay.com

Putins mēģināja padarīt Krieviju par impēriju, taču tas neizdevās, un nu ir sācies apgrieztais process - pirmais solis ir Armēnijas izstāšanās no Kolektīvās drošības līguma organizācijas, raksta "dialog.ua".

Armēnijas izstāšanās no par NATO analogu dēvētās Kolektīvās drošības līguma organizācijas atstās katastrofālas sekas Krievijai, kas var atkārtot Padomju Savienības likteni.

Komentējot Armēnijas premjerministra Pašinjana paziņojumu par izstāšanos no Maskavas organizētā militārā bloka, ekonomikas analītiķis Anatolijs Nesmjans norādīja: "Šķiet, ka sāk atkārtoties sižets ar Varšavas pakta sabrukumu, kam diezgan drīz sekos laiks galvenajai līguma valstij.”

Pēc eksperta domām, Putins mēģināja Krieviju padarīt par impēriju, taču Maskavai tas neizdevās, un tagad sākas apgrieztais process.

“Ja mēs paskatāmies vēsturē, redzam, ka visu impēriju sabrukums sākas no perifērijas. Putina Krievija mēģināja kļūt par impēriju, un tagad, protams, sākas apgrieztais process. Pašinjans ir nonācis sarežģītā situācijā - būs grūti pagriezties un pateikt, ka ienācāt nepareizajās durvīs, tomēr neviens jau to arī negrasās darīt," viņš piebilda.