Izraēla uzbrukusi autocisternu kolonnai Libānā; nogalināti trīs "Hizbollah" locekļi

© unsplash.com

Izraēlas bruņotie spēki pirmdienas vakarā veica triecienus autocisternu kolonnai Libānas ziemeļaustrumos, nogalinot trīs kaujinieku grupējuma "Hizbollah" locekļus, pavēstīja nevalstiskā organizācija (NVO) un armijas ziņu avots.

Libānas grupējums "Hizbollah", kas ir palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" sabiedrotais, ir iesaistījies apšaudēs ar Izraēlas armiju pār abu valstu robežu gandrīz katru dienu kopš 7. oktobra, kad Gazas joslā sākās karš starp Izraēlu un "Hamās".

"Trīs "Hizbollah" locekļi tika nogalināti deviņos Izraēlas raķešu triecienos, kas bija vērsti pret autocisternu kolonnu un ēku ciemā Hermelas apriņķī pie Sīrijas robežas," pavēstīja armijas ziņu avots, piebilstot, ka vēl trīs cilvēki tika ievainoti.

NVO "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) ziņoja, ka uzbrukumā tika nogalināti vēl divi cilvēki.

"Trīs sīrieši, kas strādāja "Hizbollah", un divi libānieši tika nogalināti Izraēlas triecienā autocisternu kolonnai, kura iebrauca Libānā, uz Sīrijas robežas," paziņoja SOHR direktors Rami Abdelrahmans.

Viņš piebilda, ka vēl pieci cilvēki tika ievainoti, bet divi cilvēki pēc uzbrukuma ir pazuduši bez vēsts.

Dažas stundas pirms šiem triecieniem "Hizbollah" paziņoja, ka ir notriecis vēl vienu Izraēlas dronu "Hermes" virs Libānas.

Vairāk nekā astoņus mēnešus ilgušajās apšaudēs ir nogalināti vismaz 462 cilvēki Libānā, tajā skaitā apmēram 90 civiliedzīvotāju un gandrīz 300 "Hizbollah" kaujinieku.

Svarīgākais