Austrālijas premjerministrs aicina nomierināties aktīvistus debatēs par Izraēlas un palestīniešu konfliktu

© Unsplash

Pēc vandāļa uzbrukuma ASV konsulātam Sidnejā, Austrālijas premjerministrs Entonijs Albanīzs aicinājis aktīvistus debatēs par Izraēlas un palestīniešu konfliktu nomierināties.

Novērošanas kameru video redzams, kā cilvēks tumšā džemperī ar kapuci ar āmuru izdauza deviņus caurumus konsulāta ēkas loga stiklā. Uz ēkas tika uzkrāsoti arī divi ačgārni sarkani trijstūri, ko daudzi uzskata par palestīniešu pretošanās simbolu, bet citi - par atbalsta izrādīšanu palestīniešu teroristu grupējumam "Hamās".

Albanīzs aicināja austrāliešus uz "cieņpilnām politiskajām debatēm un diskusijām".

"Tuvajos Austrumos notiekošais traumē cilvēkus, jo īpaši tos, kuriem ir radinieki Izraēlā vai palestīniešu okupētajās teritorijās," žurnālistiem sacīja premjerministrs, aicinot aktīvistus nomierināties.

ASV konsulāts šodien bija slēgts, jo 10.jūnijs Jaundienvidvelsas štatā ir oficiāla svētku diena.

Jaundienvidvelsas premjerministrs Kriss Minnss sacīja, ka lielākā daļa austrāliešu neatbalsta šādu vandālismu. "Šajā valstī mēs varam paust savu viedokli, neizmantojot vardarbību vai ļaunprātīgu rīcību," sacīja Minnss.

Aprīlī konsulāts tika apķēpāts ar saukļiem palestīniešu atbalstam. Arī ASV konsulātu Melburnā 31.maijā izpostīja palestīniešu atbalstītāji.