Uzbrukumā ANO palestīniešu bēgļu aģentūras UNRWA skolai nogalināti 17 kaujinieki

© depositphotos.com

Izraēlas armija piektdien paziņoja, ka ir nogalinājusi 17 kaujiniekus ceturtdien veiktā triecienā ANO palestīniešu bēgļu aģentūras UNRWA skolai Nuseiratas rajonā Gazas joslas centrālajā daļā. 

Izraēlas armija iepriekš bija paziņojusi par deviņiem nogalinātiem kaujiniekiem šajā triecienā.

Al-Aksas Mocekļu slimnīca Deiralbalahā pie Nuseiratas bija paziņojusi, ka šajā triecienā nogalināti vismaz "37 mocekļi", kuru līķi tika ievesti šajā slimnīcā.

"Kopš mērķētā trieciena [Izraēlas armija] ir apstiprinājusi 17 teroristu identitāti, kuri veica operācijas no šīs skolas," paziņoja Izraēlas armija.

Kaujinieku grupējuma "Hamās" mediju birojs apsūdzēja Izraēlas armiju "nepatiesas informācijas" izplatīšanā, apgalvojot, ka trīs no Izraēlas minētajiem mirušajiem vēl ir dzīvi un ka vismaz divi tika nogalināti citos triecienos. Birojs piebilda, ka šajā uzbrukumā skolai esot nogalināti arī 14 bērni.

Izraēlas armijas preses sekretārs kontradmirālis Daniels Hagari ceturtdien bija paziņojis, ka deviņi "teroristi" tika nogalināti, kad Gaisa spēku iznīcinātāji uzbruka trim klasēm, kurās slēpās apmēram 30 kaujinieki no grupējumiem "Islāma džihāds" un "Hamās".

UNRWA vadītājs Filips Lazarīni paziņoja, ka trieciens ticis īstenots "bez iepriekšēja brīdinājuma". Viņš piebilda, ka UNRWA "dalās ar visu savu objektu (tai skaitā šīs skolas) koordinātām ar Izraēlas armiju un citām konflikta pusēm".

"Uzbrukšana ANO ēkām vai to izmantošana militāriem mērķiem ir kliedzoša starptautisko humāno tiesību neievērošana," sacīja Lazarīni.

Svarīgākais