Vācijā šogad par trešdaļu pieaudzis izraidīto cilvēku skaits; daudzi tiek deportēti uz citām ES valstīm

© unsplash.com

Vācija šogad ir izraidījusi par 32% vairāk cilvēku nekā analoģiskā pērnā gada periodā, un izraidīto skaits bija pieaudzis arī pērn, piektdien paziņoja Iekšlietu ministrijas preses sekretārs, izskaidrojot to ar stingrāku likumu stāšanos spēkā.

Šogad no Vācijas ir izraidīti 6316 cilvēki, bet analoģiskā pērnā gada periodā - 4792.

Visa 2023.gada laikā Vācija izraidīja 16 430 cilvēkus, kas ir par 27% vairāk nekā 12 945 izraidītie 2022.gadā.

2022. un 2023.gadā daudzi cilvēki tika izraidīti uz Ziemeļmaķedoniju, Gruziju un Austriju. Vācija daudzus deportē uz citām Eiropas Savienības (ES) valstīm, jo potenciālie Vācijas iedzīvotāji pirms ierašanās tur bija dzīvojuši citās ES valstīs un viņiem būtu vajadzējis iziet patvēruma pieteikuma procedūru pirmajā ES valstī, kur viņi ieradušies.

Deportācijas ir izpelnījušās jaunu uzmanību pēc tam, kad afgāņu imigrants Manheimā noslepkavoja Vācijas policistu. Vācija līdz šim gadiem ilgi nav deportējusi Afganistānas un Sīrijas pilsoņus uz viņu izcelsmes valstīm, uzskatot tās par nedrošām.

Vācijas kanclers Olafs Šolcs ceturtdien paziņoja, ka noziedzniekus, kas izdarījuši smagus noziegumus, vajadzētu deportēt pat tad, ja viņi nāk no Sīrijas vai Afganistānas. Iekšlietu ministrija pēc uzbrukuma Manheimā paziņoja, ka apsver iespēju atsākt deportācijas uz Afganistānu.

Svarīgākais