Supermens, Hello Kitty un citas visbiežāk uzlauztās mūsdienu popkultūras paroles

© Pixabay.com

Daudzi cilvēki izmanto popkultūras atsauces, lai izveidotu paroli, - tomēr jauns pētījums pierāda, ka tieši šīs ir visvieglāk uzlaužamās paroles, raksta "euronews.com".

Jauns pētījums ir atklājis visbīstamākās jeb uzlaužamās popkultūras paroles - pētījumā, ko veica “Mailsuite”, tika analizēti 300 miljoni uzlauztu kontu un identificētas paroles ar atsaucēm uz popkultūru, no kurām vajadzētu izvairīties.

Izrādās, ka visbiežāk uzlauztā parole ir “Supermens” - šāda parole parādījās 584 697 datu pārkāpumos.

Otro vietu ieguva rokgrupa “Blink-182” ar 482 244 uzlauztām parolēm, savukārt bronzu ieguva Supermena draugs Betmens - 352 422 uzlauztas paroles.

Pirmajā desmitniekā iekļuva arī tādi vārdi kā "Star Wars", "Eminem", "Metallica", "Minecraft" un "Hello Kitty".

"Diemžēl hakeri pārāk labi apzinās cilvēces paļaušanos uz nedrošu paroļu izmantošanu," raksta “Mailsuite”.

"Katrs ceturtais lietotājs atkārtoti izmanto vienu un to pašu paroli vairāk nekā vienpadsmit vietnēs un lietotnēs, kas nozīmē, ka hakeris, kurš iegūst piekļuvi vienam kontam, var ātri piekļūt arī visiem pārējiem, izmantojot domino efektu."

Runājot par aktieriem, kuru vārdi izmantoti, veidojot paroles, pirmo vietu ieņem aktiera Zaka Efrona vārds, viņam seko Breds Pits un Džonijs Deps.

Ko darīt, ja esat apņēmies savās parolēs iekļaut kādu popkultūrā pazīstamu tēlu? “Mailsuite” stingri iesaka to nedarīt un, daudziem par pārsteikumu, iesaka lietotājiem izvairīties no paroļu personalizēšanas.

"Vairāk nekā trešdaļa cilvēku savās parolēs iekļauj personisku informāciju," viņi paskaidroja. "Tātad viss, kas hakerim jādara, lai uzlauztu kodu, ir jāizpēta sociālo mediju plūsmas, lai atrastu pavedienus."