Francijā pašdarināta spridzekļa eksplozijā nopietni ievainots Krievijas spiegs

© unsplash.com

Francijas pretterorisma izmeklētāji veic izmeklēšanu pret Krievijas-Ukrainas dubultpilsoni, kurš tika nopietni ievainots pašdarināta spridzekļa eksplozijā viesnīcā Parīzes piepilsētā un ir aizturēts saistībā ar to.

Ārkārtas situāciju dienesti pirmdienas vakarā sniedza medicīnisko palīdzību 26 gadus vecajam vīrietim, kurš bija guvis smagus apdegumus, trešdien paziņoja pretterorisma iestādes.

Izmeklētāji atrada spridzekļu izgatavošanā izmantotus materiālus notikuma vietā, kur eksplodēja viens no šiem spridzekļiem, un vīrietis tika aizturēts.

Varas iestādes ir sākušas izmeklēšanu pret šo vīrieti par piedalīšanos noziedzīgā teroristu organizācijā, kriminālnoziegumu izdarīšanas plānošanu un spridzekļu glabāšanu.

Izmeklēšanu ir pārņēmusi Francijas Iekšējās drošības ģenerāldirekcija.

Laikraksts "Le Journal du Dimanche" ziņoja, ka aizturētais vīrietis tiek uzskatīts par Krievijas spiegu, kurš vērsies pret Ukrainai paredzētu Francijas militāro aprīkojumu.

Izmeklētāji ir atraduši amonija nitrātu, kas ir teroristu iecienīta lēta sprāgstviela, šī vīrieša viesnīcas numurā Ruasī pilsētā.

Ievainotais vīrietis policijai sacīja, ka mēģinājis izgatavot mobilo tālruņu akumulatorus, kad notika sprādziens, ziņoja laikraksts "Le Parisien".

Pirms šīs vasaras Parīzes olimpiskajām spēlēm Francijā ir ziņots par vairākiem iespējamiem Krievijas ietekmes un destabilizācijas mēģinājumu gadījumiem.

Maijā holokausta memoriāls Parīzē tika apķēpāts ar krāsu. Pagājušajā sestdienā pie Eifeļa torņa tika atrasti pieci zārki, ietīti Francijas karogos, ar uzrakstu "Francijas karavīri Ukrainā".

Pasaulē

Ukrainas bruņoto spēku kaujinieki saņēmuši brīdinājumu par Krievijas armijas pusē karojošām sievietēm - viņas cenšas iegūt militārpersonu uzticību, iekļūt aizmugures zonā un piedāvāt seksuāla rakstura pakalpojumus, raksta "dialog.ua".

Svarīgākais