Zināms Manheimas uzbrukuma, kurā gāja bojā policists, motīvs

© IMAGO/HEN-FOTO/Scanpix/Leta

Pagājušajā nedēļā Manheimā notikušā uzbrukuma motīvs varētu būt saistīts ar islāma ekstrēmismu, liecina Vācijas varasiestāžu savāktie pierādījumi.

Kā ziņots, piektdien Manheimas centrā kāds vīrietis sadūra piecus pret islāmistiem vērstās pilsoņu kustības "PAX Europa" biedrus un policistu, kas mēģināja aizturēt kādu garāmgājēju, kuru noturēja par uzbrucēju. 29 gadus vecais policists svētdien no gūtajiem ievainojumiem mira.

Vācijas tieslietu ministrs Marko Bušmans platformā "X" pirmdienas vakarā paziņoja, ka gūtas skaidras norādes par motīvu, kas saistīts ar islāma ekstrēmismu, un izmeklēšanu pārņem federālie prokurori, kas atbild par terorisma un valsts drošības lietām. Federālā prokuratūra šodien apstiprināja, ka uzņēmusies izmeklēšanu, norādot uz lietas nozīmīgumu un aizdomām, ka tā ir reliģiski motivēta.

Pēc šī uzbrukuma opozīcijas un daži valdošo partiju politiķi nākuši klajā ar aicinājumu varasiestādēm atļaut deportācijas uz Sīriju un Afganistānu, kas faktiski tika apturētas 2021.gadā, kad varu Afganistānā pārņēma talibi.

Svarīgākais