Dienvidāfrikā izsludināts trauksmes stāvoklis

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Dienvidāfrikas austrumu piekrastē stipras lietusgāzes ir izraisījušas plūdus, kuros gājuši bojā 12 cilvēki, pirmdien paziņoja vietējās varas iestādes.

Austrumkāpas provincē "bojāgājušo skaits pašlaik ir septiņi cilvēki", paziņoja plūdu centrā esošā Nelsona Mandelas līča pašvaldība, kur evakuēti vairāk nekā 2000 cilvēku. Vietējās varas iestādes aicināja ziedot apģērbu, pārtiku un segas.

Kvazulu-Natālas provincē pie ostas pilsētas Durbanas dzīvību zaudējuši pieci cilvēki, bet desmitiem cilvēku ir ievainoti un saņem mediķu palīdzību veselības aprūpes iestādēs.

Kvazulu-Natālas provincē ir izsludināts trauksmes stāvoklis.

Uz abām provincēm pirmdienas vakarā tika nosūtīti glābšanas dienesti.

Varas iestāžu uzņemtās fotogrāfijās bija redzamas sagrautas mājas, applūduši ceļi un nogāzti koki. Dažās vietās bija elektroapgādes pārtraukumi.

Durbana un tās apkārtne 2022.gadā piedzīvoja lielākos plūdus valsts vēsturē. To izraisīti zemes nogruvumi prasīja vairāk nekā 400 cilvēku dzīvības un nodarīja zaudējumus vairāku miljonu eiro apmērā.

Pasaulē

Pazudis Krievijas līguma karavīrs Artjoms Šaripovs, kurš kopā ar citām Maskavas apgabala militārpersonām ierakstīja videoziņu, kurā stāstīja, ka kaujas misijās tiek sūtīti dienestam nederīgi kareivji, kā arī viņiem tiek atteikta ārstēšana un netiek samaksāts. Par to ziņo "Telegram" kanāls “Uzmanību, ziņas”, atsaucoties uz Šaripova māti, raksta "The Insider".

Svarīgākais