Slaidiņš ironizē par Medvedeva draudiem

© Depositphotos

Maija beigās Ukraina pirmo reizi veica uzbrukumus Krievijai ar Rietumu tālas darbības rādiusa raķetēm.

Izmantotas tika Lielbritānijas nodotās “Storm Shadow” raķetes, un triecieni tika veikti ar Lielbritānijas puses atļauju - tā notikušo aģentūrai “Bloomberg” komentēja stratēģisko nozaru ministra padomnieks Jurijs Saks, atbildot uz jautājumu, vai Ukrainas bruņotie spēki izmanto Eiropas partneru piegādātos ieročus, lai dotu triecienu Krievijas Federācijai.

Raidījumā "Aktuālais par kara darbību Ukrainā" NBS majors, Zemessardzes štāba virsnieks Jānis Slaidiņš norāda, ka Krievijas eksprezidents Dmitrijs Medvedevs šajā sakarā atkal izcēlies ar saviem izteikumiem.

"Kopsavilkums varētu būt apmēram tāds - tas būs traģisks solis Rietumiem. Viss tiks iznīcināts. Krievija dos triecienus ne tikai Ukrainas teritorijā, bet arī pa valstīm, no kurienes nāk šī palīdzība. Viņš arī uzsvēra, ka Rietumu dotie tālās darbības ieroči Ukrainai nav militārā palīdzība, bet dalība karā pret Krieviju. Un šādas darbības varot kļūt par kara cēloni. Krievu propaganda šādam solim gatavo arī sabiedrību. Tas viņus visus vieno - šī pārliecība, ka Krievijai uzbrūk. Iesaistās pat Krievijas pareizticīgo baznīca, runājot par svēto karu. Karš par mieru notiekot. Muļķi. Ko vispār nozīmē - karot par mieru? Tas tas pats, kas mīlēties par nevainību".

Svarīgākais