Ždanovs atklāj slepenu vienošanos visaugstākajā līmenī, kas pastāvējusi kopš kara pirmajām dienām

© Pixabay.com

Militārais eksperts Oļegs Ždanovs skaidroja, kāpēc iespējamība, ka Putins izmantos kodolieročus, ir samazināta līdz nullei, raksta dialog.ua.

Tas nenonāks pat līdz taktisko kodolieroču pielietošanai, jo Rietumi Putinu par šāda soļa sekām brīdināja jau sen, apliecina. Oļegs Ždanovs. Turklāt militārais eksperts uzsvēra, ka amerikāņi atbildēs arī tad, ja krievi mēģinās veikt kodolmācības, izmantojot raķetes savā teritorijā.

Ukrainas bruņoto spēku virsnieks skaidroja, kāpēc nav jābaidās no Putina kodoldraudiem: “Man šķiet, ka līgums par kodolieročiem ar Krievijas Federāciju ir pastāvējis gandrīz no pirmās pilna mēroga iebrukuma dienas.

Šie līgumi pat nav mūsu, tie ir augstākā līmeņa līgumi, jo ne Eiropa, ne ASV un ne pat Ķīna nevēlas, lai Eiropas ģeogrāfiskajā centrā rastos kodolizgāztuve.”

Ždanovs dalījās ar detaļām: “Šeit jautājums ir ģeopolitisks, un pat tādi apgalvojumi, kā izskan, ka simulēsim kodolsprādzienu Krievijas Federācijas teritorijā, tad Rietumi ļoti asi reaģēs uz šādiem uzbrukumiem.

Ir tāda informācija - ASV ir izvirzījušas nosacījumu, ka, ja tiks mēģināts izmantot kodolieročus, Krievijas karaspēka grupa Ukrainas teritorijā, to iznīcina sabiedroto spēki.”