"The Telegraph”: Krievija gatavojas Trešajam pasaules karam - orbītā izvieto pavadoņus - slepkavas

© Pixabay.com

Krievija plāno orbītā izvietot kodolieročus, kas vienā sprādzienā iznīcinās gandrīz visus satelītus. Taču jau šobrīd Krievijas orbītā ir “konvencionālie” pretsatelītu ieroči - slepkavas, kas spēj “nogalināt” citus satelītus pa vienam, raksta “The Telegraph”.

2019. un 2022. gadā Krievija zemā orbītā palaida mazu, manevrējamu “inspekcijas” satelītu grupu. Krievi apgalvo, ka šo ierīču funkcija ir tikties ar citiem Krievijas satelītiem un pārbaudīt tos, lai diagnosticētu problēmas.

Bet, kā raksta “The Telegraph”, ar sensoru un manipulatoru palīdzību šie "pārbaudes" satelīti var traucēt citu satelītu darbu vai pat tos iznīcināt.

Krievijas inspekcijas satelīti mēdz būt īslaicīgi - pēc pāris gadiem tiem beidzas degviela, tie zaudē augstumu un izdeg atmosfērā. Lai saglabātu savu orbitālo arsenālu iespējamam nākotnes kosmosa karam, Kremlim ik pēc dažiem gadiem ir jāpalaiž jauna partija pārbaudes pavadoņu.

16. maijā krievi no Pļeseckas kosmodroma Krievijas ziemeļos palaida noslēpumainu pavadoni “Kosmos 2576”. Pēc četrām dienām, 20. maijā, ASV ANO pārstāvja vietnieks Roberts Vuds sacīja, ka “Kosmos 2576”, visticamāk, ir ierocis, kas spēj uzbrukt citiem satelītiem zemā Zemes orbītā.

"Krievija izvietoja šo jauno pretkosmosa ieroci tajā pašā orbītā ar ASV valdības satelītu," sacīja Vuds. Tiek ziņots, ka šim amerikāņu satelītam ar numuru “USA 314” ir izlūkošanas iespējas.

Ja “Kosmos 2576” patiešām būtu uzbrucis “USA 314”, tas būtu bijis kara akts, bet situācijā, kad karš jau ir sācies, Krievijas kosmosa spēku galvenā prioritāte būtu pēc iespējas vairāk amerikāņu izlūkošanas un sakaru satelītu padarīt aklu vai atspējot tos.

“The Telegraph” norāda, ka amerikāņiem ir arī "inspekcijas satelīti" un "slepens kosmosa kaujas lidaparāts", kas spēj traucēt citu valstu kosmosa kuģu darbību - un to dara arī ķīnieši.

"Lielākā atšķirība ir tā, ka ASV un Ķīna pašlaik neeskalē lielu karu uz Zemes virsmas, kas demonstrētu viņu neapdomību," teikts publikācijā.

Svarīgākais