Pēdējā mirklī atcelts "Boeing” lidojums kosmosā

© Pixabay

Datora problēmu dēļ sestdien pēdējā brīdī atcelts uzņēmuma "Boeing” izstrādātās kosmosa kapsulas plānotais lidojums kosmosā ar pirmajiem cilvēkiem uz borta, ziņo "phys.org" portāls.

Divi NASA astronauti tika iesprādzēti "Starliner” kapsulā, kad datorsistēma, kas kontrolē pēdējās minūtes pirms pacelšanās, automātiski apturēja atpakaļskaitīšanu pēc 3 minūtēm un 50 sekundēm.

Līdz pacelšanās brīdim bija atlikušas vien dažas sekundes, tāpēc nebija laika risināt jaunāko problēmu, un plānotais starts tika atcelts.

Torijs Bruno, raķešu ražotāja "United Launch Alliance” izpilddirektors, sacīja, ka viens no trim datoriem, kas atrodas netālu no raķetes paliktņa, bija pārāk gauss. Viņš teica, ka visiem trim ir jādarbojas precīzi, lai sekmīgi veiktu raķetes palaišanu.

Atkarībā no tā, kas ir jālabo, nākamais palaišanas mēģinājums varētu būt jau trešdien. Ja tas nenotiks nākamnedēļ, tad nākamais starta logs atbrīvosies tikai jūnija vidū.

Pasaulē

Ja Krievijas Federācijā ir kāds, kas vazā Putinu aiz deguna, tad tie ir propagandisti, ir pārliecināts Romāns Cimbaļuks. Tieši viņi ilgu laiku skaļi uzstāja uz Krievijas armijas spēku un neuzvaramību, prognozējot tai uzvaru pār Ukrainu dažu dienu laikā, raksta dialog.ua.

Svarīgākais