Ņujorkā plāno izsolīt lielāko atrasto stegozaura fosiliju

© Unsplash

Lielākā jebkad atrastā stegozaura fosilija nākamajā mēnesī tiks izsolīta ar aptuveno vērtību līdz 6 miljoniem ASV dolāru. Paraugs, kas pazīstams ar nosaukumu "Apex", tika atrasts netālu no Kolorādo.

Kā ziņo „Sotheby's” izsoļu nams, daļa no bruņotā dinozaura pirmo reizi tika atklāta vietējā komerciālā paleontologa Džeisona Kūpera īpašumā. Kopumā tas ir 3,4 metrus augsts un sešus metrus garš, un ietver 247 fosilos kaulus. Tiek uzskatīts, ka dinozaura vecums ir no 146 līdz 161 miljonam gadu.

Sotheby's eksemplāru izsolīs 17. jūlijā ar aptuveno vērtību no 4 līdz 6 miljoniem dolāru Ņujorkā. Piemēram, 1997. gadā tika pārdota aptuveni 90 kilogramus smaga „Tyrannosaurus rex” galva par 8,3 miljoniem dolāru.

Runājot par to, kā „Apex” ieguva savu vārdu, „Sotheby's” apgalvo, ka tas tiek uzskatīts par lielāko un pilnīgāko stegozauru, kāds jebkad atklāts.

Pasaulē

Jans un Elsa gandrīz pusgadsimtu dzīvoja laimīgā laulībā, un abi nomira kādā jūnija dienā no zāļu injekcijas, ko ārsti viņiem veica pēc viņu pašu lūguma. Nīderlandē šo operāciju sauc par duoeitanāziju – procedūra ir pilnīgi likumīga, lai gan tā joprojām tiek veikta reti. Ar katru gadu arvien vairāk pāru no Nīderlandes nolemj šādi beigt savu dzīvi, vēsta BBC.