„TikTok” izstrādā savas aplikācijas kopiju lietotājiem ASV

© Unsplash

TikTok strādā pie sava ieteikumu algoritma klona saviem 170 miljoniem ASV lietotāju, kā rezultātā var tikt izveidota versija, kas darbojas neatkarīgi no tā Ķīnas mātesuzņēmuma un būs patīkamāka Amerikas likumdevējiem, kuri vēlas to aizliegt, vēsta aģentūra „Reuters”.

„TikTok” ķīniešu mātesuzņēmuma „ByteDance” pagājušā gada beigās pasūtītais avota koda sadalīšanas darbs tika veikts pirms likumprojekta par „TikTok” ASV operāciju pārdošanu, kas šogad tika aktualizēts Kongresā. Vairāk par lēmumu šeit.

Avots uzņēmumā, kas vēlējas palikt anonīms, apgalvo: kad kods tiks sadalīts, tas varētu likt pamatu ASV aktīvu atsavināšanai, lai gan pašlaik nav plānots to darīt.

Uzņēmums iepriekš paziņoja, ka neplāno pārdot ASV aktīvus, un šāda rīcība būtu neiespējama.

Dažu pēdējo mēnešu laikā simtiem „ByteDance” un „TikTok” inženieru gan ASV, gan Ķīnā tika dots rīkojums sākt atdalīt miljoniem koda rindu, izsijājot uzņēmuma algoritmu, kas savieno lietotājus ar videoklipiem pēc viņu vēlmēm.

Inženieru misija ir izveidot atsevišķu kodu bāzi, kas ir neatkarīga no sistēmām, ko izmanto „TikTok” ķīniešu versija „Douyin”, vienlaikus novēršot jebkādu informāciju, kas saistīta ar ķīniešu lietotājiem.