Teroristu grupējums "Palestīniešu islāma džihāds" publisko jaunu video ar ķīlnieku

© unsplash.com

Teroristu grupējums "Palestīniešu islāma džihāds" ceturtdien publiskoja otru video ar ķīlnieku, kas 7. oktobrī tika sagrābts Izraēlas dienvidos un aizvests uz Gazas joslu.

Pirmais video ar šo ķīlnieku bija publiskots divas dienas pirms tam.

Jaunajā video ķīlnieks saka, ka jūtas labi un ir vesels, neraugoties uz Izraēlas uzbrukumiem Gazas joslai. Viņš arī apsūdz Izraēlas valdību, ka tā nevēlas maksāt prasīto cenu par palestīniešu kaujinieku sagrābto ķīlnieku atbrīvošanu.

Ķīlnieks aicināja Izraēlas tautu protestēt pret valdību un atbalstīt vienošanos par atlikušo ķīlnieku atbrīvošanu un pamiera īstenošanu. Viņš sacīja, ka grib atgriezties mājās pie vecākiem un draudzenes.

Vēl nebija skaidrs, kādos apstākļos šis video uzņemts un vai ķīlnieks bija piespiests šādi izteikties. Nebija arī zināms, tieši kad šis video uzņemts. Ķīlnieks tomēr pieminēja Kataras telekanāla "Al Jazeera" darbības pārtraukšanu Izraēlā, kas notika 5. maijā pēc Izraēlas valdības lēmuma.

Saskaņā ar Izraēlas mediju ziņām, 28 gadus vecais ķīlnieks tika aizvests no Nirozas kibuca kopā ar savu māti, vecmāmiņu un draudzeni. Šīs trīs sievietes tika atbrīvotas novembra beigās nedēļu ilgā pamiera laikā starp Izraēlas valdību un palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Ķīlnieka tēvs tika nogalināts teroristu sarīkotajā 7. oktobra slaktiņā Izraēlas dienvidos.

"Palestīniešu islāma džihāds" un "Hamās" ir publiskojuši vairākus video ar ķīlniekiem. Izraēla raksturojusi šos video kā "psiholoģisku teroru" pret ķīlnieku radiniekiem.

Pasaulē

Antimikrobiālā rezistence ir parādība, kas maksā pacientu dzīvības - tiek prognozēts, ka līdz 2030. gadām pret antibiotikām rezistentās baktērijas izraisīs aptuveni 10 miljonus nāves gadījumu visā pasaulē, tomēr tā sauktā "klusā pandēmija" ir maz pazīstama ārpus šaura speciālistu loka, raksta lrytas.lt.