Mokošā nāvē mirst 16 mēnešus vecs mazulis, kuru tēvs aizmirsis automašīnā

© Pixabay.com

Francijā 16 mēnešus vecs mazulis nomiris automašīnā uzņēmuma autostāvvietā pēc tam, kad viņa tēvs bija aizmirsis viņu aizvest uz bērnudārzu, vēsta lrytas.lt.

Kāds vīrietis Francijā, Elzasas pilsētā otrdien devies uz savu darba vietu, aizmirstot 16 mēnešus veco zēnu aizvest uz bērnudārzu. Vīrietis atstāja zēnu automašīnā, trešdien paziņoja Mulūzas prokuratūra.

Notikušo vīrietis saprata tikai vakarā, kad sieva ieradās bērnudārzā pēc dēla, taču viņu tur neatrada.

Bērns visu dienu bija pavadījis saulē sakarsētā automašīnā. Lai noskaidrotu nāves cēloni, tiks veikta autopsija.

Šobrīd psihologi sniedz palīdzību zēna vecākiem. Tēvs šoka stāvoklī nogādāts slimnīcā.

Vietējais laikraksts “Les Dernières Nouvelles d'Alsace” ziņoja, ka gaisa temperatūra otrdien ārā sasniedza 22 grādus, bet automašīnā, kas novietota tiešā saulē, tā varēja sasniegt 47 grādus.

Laikraksts izteica pieņēmumus, ka runa varētu būt par tā dēvēto “aizmirstā mazuļa sindromu”. Tiek ziņots, ka 25 procenti vecāki kādā brīdī, vadot automašīnu, pilnībā aizmirst par bērnu mašīnā, lai gan tas reti beidzas ar nopietnām sekām.

Psiholoģijas profesors no ASV Deivids M. Diamonds, kurš ir pētījis šo sindromu, laikrakstam sacīja, ka stress, miega trūkums vai izmaiņas rutīnā var izraisīt bērna aizmiršanu. Smadzenes rada viltus atmiņu, jo ikdienas darbības, piemēram, pārvietošanās uz darbu, tiek veiktas automātiski.