Hārvarda atņem diplomus par dalību protestos Palestīnas atbalstam

© Unsplash

Hārvardas Universitātes administrācija joprojām ir nelokāma savā lēmumā piemērot sankcijas 13 studentu grupai, kas piedalījās protestos palestīniešu atbalstam, un neļaut viņiem absolvēt universitāti.

Mākslas un zinātņu fakultāte (FAS) iepriekš bija izdarījusi spiedienu uz Hārvardas korporāciju, lai tā ļautu studentiem absolvēt, taču viņu centieni tika noraidīti.

"Tā kā pirmdienas grozījumu rezultātā iekļautie studenti nav labā stāvoklī, mēs šobrīd nevaram atbildīgi balsot par grādu piešķiršanu viņiem," teikts Hārvardas korporācijas paziņojumā.

Šis solis iezīmē pieaugošo spriedzi starp mācībspēkiem un Hārvardas administrāciju saistībā ar masu protestiem un nometnēm par atbalstu palestīniešiem konfliktā Gazā.

Tas atbilst FAS ieteikumam 20. maijā, kad vairāk nekā 100 biedru balsoja par to, lai studenti varētu absolvēt, neskatoties uz viņu rīcību un sekojošajām disciplinārajām procedūrām. Balsojums notika pēc tam, kad Hārvardas administrācija nedēļu iepriekš nobalsoja par studentu izraidīšanu.

Pašreizējais veto neļauj studentiem pabeigt absolvēšanas procesu.

Jau rakstījām, ka simtiem koledžu pilsētiņās visās Amerikas Savienotajās Valstīs šogad notika lieli protesti pret Baidena administrācijas reakciju uz Gazas konfliktu. Protestu gaitā noritēja sadursmes ar policiju vairāk nekā 2000 protestētāju tika arestēti.