Noziegums, kas šokēja visu Lietuvu: greizsirdības dēļ nošauta Kauņas noziedzīgajā pasaulē pazīstama personība

© Pixabay.com

Svētdien Klaipēdā notika šausminošs noziegums - tika nošauta Kauņas noziedzīgajā pasaulē pazīstama personība, bet pēc tam tika nogalināts arī pats šāvējs. Slepkavība, iespējams, izdarīta greizsirdības dēļ, stāsta tv3.lt.

Svētdien Klaipēdā ap plkst. 8.30 policijā saņemts ziņojums, ka sašauts cilvēks. Tajā pašā dienā ap plkst. 10 arī šāvējs atrasts miris. Klaipēdas apgabala prokuratūras pārstāve Viktorija Jonuaite ziņu portālam tv3.lt apstiprina, ka nogalinātie bijuši jau iepriekš zināmi likumsargiem.

Psihologs Andrjus Kalugins uzskata, ka noteikti apstākļi var izraisīt neveselīgu greizsirdību un arī tik radikālu uzvedību.

Viņš ziņu portālam tv3.lt pastāstīja, ka līdzīgas situācijas, kad cilvēks ir apmulsis un dusmu vai greizsirdības ietekmē var pastrādāt šādas lietas, notiek visai bieži.

“Tomēr gadījumi, kad kādu nošauj vai nogalina, ir retāk, parasti “pretinieku” vienkārši aizskar,” sacīja A. Kalugins.

Speciālists sacīja, ka var pastāvēt arī veselīga greizsirdība - to raksturo cilvēka apzināšanās, kad viņš runā par savām jūtām, izsaka tās savai otrajai pusītei, atrod sevī apņēmību un drosmi pateikt, kā jūtas.

Uz jautājumu, kas varētu liecināt par to, ka cilvēks greizsirdības dēļ varētu pat izdarīt slepkavību, psihologs sacīja, ka pati pirmā pazīme varētu būt fiziska vardarbība.

“Ja jau cilvēks greizsirdību pārvērš dūrēs, ļoti iespējams, ka viņš var pietuvoties galējām formām. Tā ir galvenā zīme,” viņš teica. Psihologs piebilst, ja nav fiziskas vardarbības izpausmju, tad pazīmes jāmeklē vidē.

“Ja no malas saņemam kaut mazāko signālu, ka cilvēks, kurš runā par savu otro pusīti, tik tikko spēj novaldīt emocijas, nekādā gadījumā nevaram to ignorēt un teikt, ka tur nav nekā slikta. Tam noteikti ir jāpievērš uzmanība,” uzsvēra psihologs.

Kad pilsētā izplatījās ziņa, ka nošauts 1986. gadā dzimis vīrietis, cilvēki saprata, kas notika. “Viņš laikam visu nakti sekoja, no rīta sāka šaut. Kam jānotiek cilvēka prātā, lai sāktu šaut daudzdzīvokļu mājas pagalmā?" laikraksts citē bojāgājušā draugu.

Nav skaidrs, vai vīrieša mērķis bija nošaut konkurentu vai savu bijušo mīļāko.

"Es neanalizēju attiecības tikai dziļi. Pagaidām patiesību atstāsim izmeklēšanas darbiniekiem. Viņi izmeklēs, vai aiz tā nav citi motīvi. Taču pašreizējie dati norāda uz personīgām attiecībām," sacīja pilsētas virsprokurora vietnieks.

Svarīgākais