NATO ir gatava slēgt debesis virs Rietumukrainas, taču pret to iebilst divas valstis

© Pixabay.com

Vācija un ASV joprojām iebilst pret NATO valstu tiešu iejaukšanos karā Ukrainā, ziņo izdevums BILD.

Berlīne un Vašingtona iebilst pret debesu slēgšanu virs Rietumukrainas, bet vairākas NATO dalībvalstis ir par. Uz šādu soli gatavas uzreiz sešas NATO valstis: Francija, Kanāda, Lielbritānija, Polija, Igaunija un Lietuva, informē BILD resurss.

Tika arī ierosināts, ka ukraiņu karavīrus apmācītu ārvalstu instruktori tieši pašā Ukrainā, - alianse atzina, ka viņiem ir vieglāk nosūtīt savus instruktorus uz Ukrainu nekā sūtīt simtiem tūkstošu ukraiņu karavīru uz ES valstīm.

Bijušais Vācijas Aizsardzības ministrijas štāba priekšnieks Niko Lange sacīja, ka pat no ekonomiskā viedokļa šāda pieeja jautājumam būtu pareiza. Viņa ideju atbalstīja arī Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis.

ES tagad apsver arī tā sauktās progresīvās loģistikas jautājumu, kad ieroči no Rietumiem nonāks ne tikai līdz pašai Ukrainas robežai, bet arī tieši uz fronti - šāda iniciatīva tiek atbalstīta Lielbritānijā, Igaunijā un Kanādā.

Savukārt Polija iniciēja Rietumukrainas aizsardzību ar NATO pretgaisa aizsardzības sistēmām, taču alianse par šo jautājumu vēl nav nopietni domājusi.

Svarīgākais