Putins atkal draud - šoreiz blīvi apdzīvotajām mazajām NATO valstīm

© Pixabay.com

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir izteicis virkni aizklātu draudu mazākajām NATO dalībvalstīm, ziņo "dialog.ua".

Viņš deva mājienu, ka varētu šīm valstīm dot triecienu Ukrainas dēļ.

Putins ar savu paziņojumu nāca klajā 28. maijā preses konferencē pirms lidojuma no Taškentas. Kremli nopietni satrauc izredzes, ka Ukraina ar Rietumu ieročiem dos triecienu Krievijas Federācijai. Putins šai tēmai veltīja daudz laika, piedraudot gan Ukrainai, gan NATO.

Viņš deva mājienus, ka esot gatavs dot triecienu mazajām alianses dalībvalstīm, kuras ir blīvi apdzīvotas.

"NATO valstu pārstāvjiem, it īpaši Eiropā, īpaši mazajās valstīs, jāatceras, ka tā parasti ir valsts ar nelielu teritoriju un ļoti blīvu iedzīvotāju skaitu. Tas ir faktors, kas jāpatur prātā, pirms runāt par uzbrukumu Krievijas teritorijā," sacīja Putins.

Viņš paskaidroja, ka notiekošo “vēro”.

Atgādinām, ka ASV joprojām nedod Ukrainai atļauju izmantot amerikāņu ieročus Krievijas Federācijas teritorijā, jo Baltais nams uztraucas, ka šāds solis novedīs pie konflikta eskalācijas.

Kijiva uzstāj uz pretējo un lūdz atcelt aizliegumu, lai varētu iznīcināt Krievijas karaspēku, pirms tas nonāk Ukrainas teritorijā.

Pasaulē

Vācijas valdošajai koalīcijai nav izdevies līdz iepriekš saskaņotajam termiņam - trešdienai - panākt vienošanos par 2025.gada budžeta projektu, jo sociāldemokrāti (SPD), liberālā Brīvo demokrātu partija (FDP) un zaļie nav pārvarējuši domstarpības par iespējamo valdības izdevumu apcirpšanu.

Svarīgākais