Ķīnā radīti ar automātiskām šautenēm aprīkoti robotsuņi

© Pixabay.com

Ķīnas militārpersonas demonstrēja robotu suni ar automātisko šauteni, kas uzstādīta uz muguras, pārvēršot cilvēka labāko draugu par nogalināšanas mašīnu, raksta cnn.com.

Nesenajās militārajās mācībās ar Kambodžu Ķīnas militārpersonas demonstrēja robotu suni, kas aprīkots ar automātisko šauteni, kas uzstādīta uz tā muguras.

"Tas var kalpot kā jauns dalībnieks mūsu pilsētas kaujas operācijās, aizstājot cilvēkus, lai veiktu izlūkošanu, identificētu ienaidnieku un dotu triecienu mērķim," valsts raidorganizācijas video stāstīja kāds karavīrs.

Arī Ķīnas-Kambodžas treniņu “Zelta pūķis 2024” laikā uzņemtajā divas minūtes garajā video redzams, kā robotsuns tālvadības operatora vadībā staigā, lēkā, guļ un virzās atpakaļ.

Vienā no treniņiem robots ieved kājnieku vienību imitētā ēkā.

Tomēr tas nav nekas jauns - jau 2020. gadā ASV gaisa spēki demonstrēja, kā tie izmantoja robotsuņus savā uzlabotajā kaujas vadības sistēmā, kas izmanto mākslīgo intelektu un ātru datu analīzi, lai atklātu un novērstu draudus ASV militārajiem līdzekļiem.

Šobrīd robotsuņi gūst īpaši lielu popularitāti Ķīnas Tautas atbrīvošanas armijā.

Saskaņā ar valsts pārvaldīto “Global Times” medija teikto, robotsuņu klātbūtne mācībās ar ārvalstu militārpersonām norāda uz progresējošu attīstības stadiju.

"Parasti jauns aprīkojums netiek ieviests kopīgās mācībās ar citu valsti, tāpēc robotsuņiem ir jābūt jau sasniegušiem noteiktu tehniskā brieduma līmeni," “Global Times” citēja kādu ekspertu.

Pasaulē

Čehijas uzņēmums “Gepard Express” paziņojis par ieceri atklāt regulāru pasažieru vilcienu satiksmi maršrutā Prāga–Kauņa–Viļņa. Testa braucieni paredzēti jau augustā. Tas būs Eiropā garākais pasažieru vilciena maršruts.

Svarīgākais