Militārais analītiķis nosauc Ukrainas slepenās darbības, no kā Maskava ļoti baidās

© Pixabay.com

Militārais analītiķis Jigals Levins atgādināja Ukrainai par nepieciešamību izveidot pašai savas tāla darbības rādiusa raķetes, raksta dialog.ua.

Jigals Levins atzīmēja svarīgu jautājumu, kuram Ukrainai būtu jāpievērš pienācīga uzmanība: “Ukrainai ir jāizveido sava raķete, un tam Ukrainai stratēģiski viss bija, jo visa dokumentācija no Saūda Arābijas tika pārvesta 2017. vai 2018. gadā, tas ir, teorētiski bāze jau bija tajā brīdī. Palicis bija tikai jautājums par finansējumu.”

Militārais analītiķis izteica savu viedokli par to, ko Ukraina varētu saražot bez liekas publicitātes: “Jau vairāk nekā divus gadus ir bijis pilna mēroga karš, man šķiet, ka būtu dīvaini, ja šajā virzienā netiktu strādāts. Ukrainai ir jārada sava raķete, kas nekādā ziņā nebūs atkarīga no amerikāņu gribas. Tā varēs lidot uz Maskavu, tas, starp citu, ir svarīgi.

Maskava no tā ļoti baidās. Ja kaut kas tāds jau notiek, tas, protams, ir pilnīgā slepenībā, bet būtu dīvaini, ja nākotnē tiktu atvērti dokumenti un izrādītos, ka Ukraina šeit neveica nekādas darbības - es būšu ļoti pārsteigts,” uzsvēra Jigals Levins.

Pasaulē

Vācijas valdošajai koalīcijai nav izdevies līdz iepriekš saskaņotajam termiņam - trešdienai - panākt vienošanos par 2025.gada budžeta projektu, jo sociāldemokrāti (SPD), liberālā Brīvo demokrātu partija (FDP) un zaļie nav pārvarējuši domstarpības par iespējamo valdības izdevumu apcirpšanu.

Svarīgākais