Putinam ziņots par iespējamo karu ar NATO un tā sekām Krievijai

© Pixabay.com

Putinam tika sniegts ziņojums par “lielo karu” ar Ziemeļatlantijas aliansi - Krievijas ģenerālštāba priekšnieks Gerasimovs tajā atzīmēja trīs svarīgus aspektus, raksta dialog.ua.

Saskaņā ar Krievijas Federācijas Ģenerālštāba informāciju, Gerasimovs savā ziņojumā Putinam par “lielo karu” ar NATO koncentrējās uz trim lietām.

Pirmkārt, pēc viņa domām, šogad jau ir pieaugusi liela kara iespējamība ar Ziemeļatlantijas līguma organizāciju. Taču pamatscenārijs paliek tāds pats, kā domāts iepriekš, proti, sadursme, visticamāk, notiks 2025.-2027.gadā.

Gerasimova paziņojumā teikts: “Šobrīd alianse pārspēj Krieviju finansēs, kā arī dažos ieroču veidos. Piemēram, Krievijas karaspēkam būs ļoti grūti aizstāvēties pret liela mēroga raķešu uzbrukumu no Rietumiem.

Tomēr NATO ir neizlēmīga un gļēva organizācija. Tā ir mūsu priekšrocība.”

Gerasimovs savā ziņojumā Putinam apstiprināja, ka ar lielu varbūtību ASV un liela daļa to sabiedroto dos atļauju Ukrainas bruņotajiem spēkiem izmantot Rietumu ieročus Krievijas Federācijas teritorijā.

Treškārt, sakarā ar to, ka draudi pieaug, Krievijas Ģenerālštāba priekšnieks uzskata - Krievijas Federācijai ir jāmobilizējas, “ieaicinot” Krievijas karaspēkā no 200 līdz 400 tūkstošiem cilvēku, un šis pasākums ir jāveic nākamajos 2-4 mēnešus, nevis vēlāk, pretējā gadījumā "Krievija var zaudēt teritoriju".

Visbeidzot materiālā teikts, ka Kremļa vadītājs ņēmis vērā Krievijas Ģenerālštāba priekšnieka viedokli.