CNN atklāj "slepeno ilgmūžības sastāvdaļu"

© Pixabay.com

Amerikāniete Diāna Kočilasa jau vairāk nekā 25 gadus ir pārliecināta par grieķu un Vidusjūras virtuves ieguvumiem veselībai - viņa stāsta par unikālu produktu, kas tiek uzskatīts par vienu no ilgmūžības slepenajām sastāvdaļām, raksta CNBC.

"Mana ģimene nāk no Grieķijas Ikarijas tā dēvētās Zilās zonas. Es pavadu aptuveni pusi gada uz salas un savā ciemata mājā vadu pavārskolu. Kāds pavisam negaidīts produkts ir tradicionālo sastāvdaļu saraksta augšgalā - tas ir medus," viņa atzīmēja.

Pēc viņas teiktā, ir daudz pārtikas produktu, kas veido tā saukto zilo zonu iedzīvotāju tradicionālo uzturu, kur cilvēki mēdz dzīvot ilgāk.

“Neapstrādātais, biezais, gardais medus, ko iegūstam no vietējiem biškopjiem uz salas un visā Grieķijā, ir savijies ar manām visdārgākajām atmiņām par dzīvi Ikarijā... Medum piemīt antibakteriālas īpašības, tas satur daudz antioksidantu un palīdz organismam regulēt cukura līmeni. Ikarijā tas tiek uzskatīta par vienu no slepenajām ilgmūžības sastāvdaļām, un daudzi ikārieši savu dienu sāk ar karoti medus,” sacīja Kočilasa.

Tiek norādīts, ka tautas medicīnā medu lieto pret klepu un kakla sāpēm. Tas ir arī viena no Grieķijas virtuves obligātajām sastāvdaļām, pateicoties tā izsmalcinātajai, sarežģītajai un saldajai garšai.

"Es droši vien vienmēr došu priekšroku svaigam vietējam Ikarijas medum, neapstrādātam un tīram, nevis jebkura cita veida. Kad esmu ASV, es pērku grieķu medu vai nu no vietējiem pārtikas preču veikaliem Grieķijā, vai tiešsaistē," viņa piebilda.