ASV izlūkdienesti ziņo par Kremļa slepeno kampaņu pret ES

© Pixabay.com

ASV izlūkdienesti ziņo par vairākām detaļām, kas norāda uz Kremļa sabotāžas operāciju pieaugumu ES, ņemot vērā militārās palīdzības piegādes Ukrainai, raksta "The New York Times".

Amerikāņu izlūkdienesti atzīmēja, ka Kremļa sabotāžas operācijas ES pieaugušas saistībā ar militārās palīdzības piegādi Ukrainai. No vienas puses, šīs operācijas pagaidām nav liela mēroga un tiek veiktas zemā līmenī, bet, no otras puses, aiz tām noteikti stāv Kremlis, un galvenais mērķis ir neļaut Rietumiem nodrošināt Kijivu ar laikus sniegtu nepieciešamo militāro palīdzību.

Pie šādām sabotāžas darbībām pieder arī ugunsgrēki militārajā noliktavā Anglijā, "Ikea" veikalu tīklā Lietuvā, dzīvojamās ēkās Latvijā un krāsu rūpnīcā Polijā, vēsta "The New York Times".

Izdevums raksta, ka Kremlis vēlas bremzēt ieroču piegādi Kijivai un Krievijas Federācija vēlas parādīt, ka pat ES valstīs ir daudz neapmierinātu cilvēku par palīdzības sniegšanu Ukrainai.

Aiz visām šīm darbībām stāv Krievijas izlūkdienests, norāda eksperti. Tomēr šāda sabotāža apgrūtinās Kremlim bremzēt ieroču piegādi Kijivai - visticamāk, Kremlis vienkārši vēlas iebiedēt eiropiešus un piespiest valstu vadītājus loģistikai atvēlēt vēl vairāk finanšu līdzekļu, lai aizsargātu bruņojuma piegādes no punkta A uz punktu B.

Tāpat Krievijas Federācija rīkojas ļoti uzmanīgi, lai neatstātu tiešas atsauces uz Krieviju.