Sliktas ziņas tūristiem: Eifeļa torņa biļešu cenas pieaugs par 20%

© Pixabay.com

Slavenais Francijas Eifeļa tornis paaugstinās biļešu cenas pat par 20%, ziņo CNN.

Tas tiek darīts, lai palīdzētu segt atjaunošanas darbu izmaksas un finansiālos zaudējumus koronavīrusa pandēmijas laikā.

Pieaugušo biļete, kas ietver braucienu ar liftu uz Parīzes ievērojamākās vietas virsotni, no 17. jūnija maksās 35,30 eiro. Tāda pati biļete bērniem vecumā no 12 līdz 14 gadiem maksās 17,70 eiro, bet bērniem vecumā no četriem līdz 11 gadiem cena, lai sasniegtu torņa virsotni, būs 8,90 eiro.

Tiek ziņots, ka cenu pieaugums daļēji ir noticis "ievērojamu ieņēmumu zaudējumu" dēļ, ko izraisījusi "veselības krīze no 2020. līdz 2022. gadam".

2020. gadā Eifeļa torni apmeklēja mazāk nekā 1,6 miljoni cilvēku, salīdzinot ar gandrīz 6,2 miljoniem apmeklētāju gadu iepriekš. Arī nākamajā gadā to apmeklēja mazāk nekā 2,1 miljons cilvēku.

Abos gados ekspluatācijas izmaksas bija aptuveni trīs reizes lielākas nekā

kopējais apgrozījums.

Aiz izmaksu pieauguma stāv arī atjaunošanas darbi, tostarp "svina novēršanas pasākumi", kas saistīti ar torņa krāsošanu. Plānots, ka krāsošanas darbi ilgs līdz pat 2027. gadam. Darbi tiek plānoti arī pie liftiem.

Pasaulē

Aizvadītajā naktī (pēc Latvijas laika) notika vienas no nozīmīgākajiem priekšvlēšanu notikumiem ASV. Viens otram pretim stājās tagadējais prezidents Džo Baidens un bijušais, kā arī potenciālais prezidents Donalds Tramps.

Svarīgākais