Izceļoties apšaudei Rafahas robežrajonā, dzīvību zaudējis Ēģiptes robežsargs

© unsplash.com

Ēģiptes robežsargs ir nogalināts apšaudē Rafahas rajonā pie Gazas joslas robežas, pirmdien paziņoja Ēģiptes armija, piebilstot, ka ir uzsākta izmeklēšana.

"Ēģiptes bruņotie spēki caur piekritīgajām iestādēm izmeklē apšaudes incidentu Rafahas robežrajonā, kas noveda līdz robežsarga mocekļa nāvei," teikts Ēģiptes armijas paziņojumā.

Izraēlas armija ziņoja par "apšaudes incidentu" uz Ēģiptes robežas un paziņoja, ka apspriež šo incidentu ar Ēģipti.

Izraēlas bruņotie spēki kopš 7. maija veic operācijas pret grupējumu "Hamās" Gazas joslas galējo dienvidu pilsētā Rafahā.

Ar Ēģiptes izlūkdienestu saistītā ziņu aģentūra "Al-Qahera News" citēja aizsardzības amatpersonas teikto, ka apšaudes incidenta sākotnējā izmeklēšana norāda uz to, ka Izraēlas karavīri un palestīniešu kaujinieki apmainījās ar šaujamieroču uguni, "kas noveda pie apšaudes vairākos virzienos".

"Ēģiptes drošības personāls veica aizsardzības pasākumus, lai tiktu galā ar uguns avotu," piebilda amatpersona.

Kopš 7. oktobrī Gazas joslā sākās karš starp Izraēlu un "Hamās", Ēģipte ir centusies gan saglabāt solidaritāti ar palestīniešiem, gan savas attiecības ar Izraēlu.

Ēģipte 1979. gadā kļuva par pirmo arābu valsti, kas parakstījusi miera līgumu ar Izraēlu, bet abu valstu attiecības pēc tam ir nosauktas par "aukstu mieru".