Polija ierobežos Krievijas diplomātu pārvietošanos savā valstī

© Depositphotos

Polija ierobežos Krievijas diplomātu pārvietošanos, pirmdien paziņojis Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis, nodēvējot to par reakciju uz Maskavas īstenoto hibrīdo karu.

"Es tikko paziņoju par Polijas lēmumu saistībā ar Krievijas līdzdalību hibrīdajā karadarbībā pret Eiropas Savienību, tostarp Poliju, ierobežot Krievijas diplomātu pārvietošanos mūsu valstī," žurnālistiem Briselē pēc tikšanās ar ES kolēģiem pavēstīja Sikorskis.

Ministrs sacīja, ka jaunie pasākumi ierobežos konsulāro darbinieku pārvietošanos Varšavas reģionā, bet neietekmēs Krievijas vēstnieku Sergeju Andrejevu.

Sikorskis norādīja, ka Polija nav pirmā valsts, kas noteikusi šādus ierobežojumus, un pauda cerību, ka to darīs arī citas valstis. Sikorskis arī pauda cerību, ka Krievija šos ierobežojumus uztvers kā "ļoti nopietnu brīdinājuma signālu".

Reaģējot uz Varšavas lēmumu, Andrejevs paziņoja, ka Krievijas vēstniecība "par to vēl nav oficiāli informēta" un ka "nekādi paskaidrojumi šajā sakarā nav sniegti".

Pasaulē

Aizvadītajā naktī (pēc Latvijas laika) notika vienas no nozīmīgākajiem priekšvlēšanu notikumiem ASV. Viens otram pretim stājās tagadējais prezidents Džo Baidens un bijušais, kā arī potenciālais prezidents Donalds Tramps.

Svarīgākais