Putins pirms 2 gadiem piedzīvoja, iespējams, lielāko sarūgtinājumu savā karjerā

© Pixabay.com

Publicists Vitālijs Portņikovs skaidroja, kas Putinam bijis lielāks trieciens, - pat lielāks nekā piespiedu daļēja atkāpšanās, raksta dialog.ua.

Intervijā “Youtube” kanālam Vitālijs Portņikovs atbildēja uz jautājumu, vai tā ir taisnība, ka šodien Putins plāno atstāt Ukrainas pilsētas pamestas, jo paši valsts iedzīvotāji viņu neinteresē. Uz to publicists atbildēja: "Manuprāt, tas ir pilnīgi loģisks secinājums, pamatojoties uz 2022. gada februārī un martā notikušo. Es vienmēr saku, ka, lai saprastu, ko Krievija plāno darīt tālāk, ir nepieciešams paskatīties uz situāciju ar agresora acīm."

"2022. gada februārī Putinam bija skaidra pārliecība, ka Ukrainas iedzīvotāji redz Krieviju kā atbrīvotāju, ka viņi neizrādīs pretestību, ka viņiem nav vajadzīgs karš,” pārdomās dalījās publicists.

Pēc tam Vitālijs Portņikovs stāstīja par sarūgtinājumu, ko Putins piedzīvoja pēc pilna mēroga iebrukuma Ukrainā.

“Kad Krievijas armija parādījās netālu no Kijivas, pie Harkovas, pie Sumi, izrādījās, ka tāda realitāte, kādu Putins bija iedomājies, nepastāv. Atcerieties, kas notika Hersonas okupācijas laikā, kad šīs pilsētas iedzīvotāji, kad tur bija Krievijas armija, devās uz proukrainiskiem mītiņiem un teica, ka Hersona ir Ukraina. Esmu pilnīgi pārliecināts, ka krievi un Putins to negaidīja un viņiem tas kļuva par pašu lielāko triecinu kara sākumā.”

Svarīgākais