"Der Spiegel" atklāj, kādā gadījumā Baltijas valstis un Polija varētu nosūtīt savu karaspēku uz Ukrainu

© Pixabay.com

Sabiedrotie negaidīs, kamēr Krievijas armija sasniegs savas robežas, un nosūtīs karaspēku uz Ukrainas teritoriju, raksta izdevums "Der Spiegel".

Baltijas valstis un Polija ir gatavas nosūtīt savu karaspēku uz Ukrainas teritoriju, ja Krievijas armija panāks stratēģisku izrāvienu Ukrainas austrumos.

Publicētājā materiālā norādīts, ka sabiedrotie sniedz palīdzību Ukrainai “bez liela entuziasma”, tāpēc situācija kaujas laukā var mainīties ne par labu Kijivai, un šādā scenārijā Baltijas valstis un Varšava negaidīs, kamēr Krievijas armija tuvosies savām robežām, bet gan veiks sava veida proaktīvu gājienu, nosūtot karaspēku uz Ukrainu.

Izdevums uzsver, ka šāds solis nozīmētu Ziemeļatlantijas alianses iesaistīšanos karā, no kā šobrīd baidās Vācijas valdības vadītājs Olafs Šolcs un ASV prezidents Džo Baidens.

Pēc žurnālistu domām, Baltijas valstu politiķi jau ir brīdinājuši Berlīni par šādas notikumu attīstības iespējamību Lenarta Meri konferences laikā Igaunijas galvaspilsētā - jau iepriekš tika ziņots, ka Igaunijas puse apsver iespēju nosūtīt savus militāros spēkus uz Ukrainu.

Svarīgākais