"Bellingcat" izmeklējošais žurnālists: Par notiekošo Ukrainā FSB slepeni informēja EP deputāte Ždanoka

© Ģirts Ozoliņš/MN

Starptautiskā pētnieciskās žurnālistikas projekta "Bellingcat" izmeklējošais žurnālists Kristo Grozevs mikroblogošanas vietnē "X" vērš uzmanību uz faktu, ka Eiroparlamenta deputāte no Latvijas Tatjana Žadanoka slepeni informējusi FSB par notiekošo Ukrainā 2014. gada sākumā.

"Mani iespaidi ir pretrunīgi," 6. februārī Ždanoka rakstīja savam FSB vadītājam Sergejam Beltjukovam e-pastā. "Janukovičs ir pārāk viltīgs, lai viņu atšķetinātu pusotru stundu ilgas sarunas laikā. Bet sajūta ir tāda, ka viņš ir gatavs spēcīgam scenārijam... No otras puses, daži novērotāji sliecas uzskatīt, ka Janukovičs pavisam drīz parakstīs līgumu ar ES, saņemot maksimālus bonusus no visām pusēm. Viņš pirmdien, tiekoties ar mums, izskatījās diezgan jautrs, mierīgs un pārliecināts. Man likās, ka viņam vajadzēja būt vairāk apjukušam… [kas attiecas uz Maidanu — tur, kur mēs gājām svētdien vēlu vakarā, manas jūtas ir dalītas: kaut kāds farsa, drāmas, šausmu un komēdijas sajaukums (ar pārsvaru trešā sastāvdaļa šajā sarakstā). Tas viss tik viegli neizklīdīs."

Tajā pašā dienā Beltjukovs viņai lakonsiki atbildēja: "Paldies!!!"

Portāls NRA jau rakstīja, ka Ždanoka vismaz no 2004.gada atskaitījās Krievijas FSB darbiniekiem par savām aktivitātēm un lūdza naudu pasākumu rīkošanai, tomēr viņa pati ir noliegusi šādu sadarbošanos un pieļāvusi iespēju vērsties tiesā pret medijiem, kas par to ziņojuši.Vairāk šeit

Svarīgākais