Svēto kārtā iecelts pirmais mileniālis

© Pixabay

Kāds Londonā dzimis pusaudzis, kurš 2006. gadā nomira no leikēmijas, kļūs par katoļu baznīcas pirmo tūkstošgades paaudzes svēto pēc tam, kad pāvests Francisks oficiāli atzina otro brīnumu, kas piedēvēts Karlo Akutisam.

Nelaiķis pusaudzis, kurš bērnībā ar ģimeni pārcēlās uz Milānu Itālijā, Romas katoļu vidū ir pazīstams kā interneta patrons un tiek dēvēts par “Dieva influenceri”.

Saskaņā ar Vatikāna ceturtdien izplatīto paziņojumu, par brīnumu tiek atzīts gadijums ar kostarikieti Liliānu, kuras meita Valērija Valverde (21) 2022. gada 2. jūlijā guva smagu galvas traumu velosipēda avārijā Florencē.

Vatikāns apgalvo, ka Valērijai tika veikta kritiska operācija un, pēc viņas ārstu domām, viņai bija niecīgas izdzīvošanas iespējas. Tiek ziņots, ka viņas māte 8. jūlijā lūdza pie Karlo Akutisa kapa Asīzes pilsētā.

Tajā pašā dienā, saskaņā ar Vatikānu, Valērija sāka elpot pati, un nākamajā dienā viņa atguva dažas kustības un runasspējas. Līdz 18. jūlijam asinsizplūdums smadzenēs bija izzudis un jau 11. augustā viņa, ar strauju progresu, uzsāka rehabilitāciju.

Pirms viņa nāves no leikēmijas 2006. gadā Karlo Akutis bija izveidojis interneta vietni, lai uzskaitītu brīnumus un pārvaldīja vietējo katoļu organizāciju vietnes Itālijā. Viņam bija 15 gadi.

“Karlo bija gaišā atbilde tīmekļa tumšajai pusei,” viņa māte Antonija Akutis sacīja laikrakstam „The New York Times” 2020. gadā pēc tam, kad viņš tika beatificēts un nonāca uz svēto ceļa.

Svarīgākais