Slavenais šahists un Krievijas opozicionārs Garijs Kasparovs prognozē, kad beigsies karš Ukrainā

© Pixabay.com

Krievijas opozīcijas līderis un slavenais šahists Garijs Kasparovs brīdināja, ka kara izbeigšanai ir tikai divi scenāriji, raksta dialog.ua.

Karš beigsies vai nu ar Ukrainas bruņoto spēku uzvaru un Krievijas armijas sakāvi, vai arī Ukraina beigs pastāvēt kā valsts, pārliecināti paziņoja Garijs Kasparovs un pēc tam piebilda, ka trešās iespējas nav.

Uz jautājumu, kad tieši karš varētu beigties, slavenais šahists ieteica, ka ne šogad, bet drīzāk nākamgad. Jebkurā gadījumā 2025. gads būšot izšķirošs.

Krievu opozicionārs skaidroja, kādi ir varianti, kā izbeigt karu:

“Ja mēs runājam par kara beigām kā uzvaru vai sakāvi, tad šis jautājums šogad netiks atrisināts.”

Pēc tam Garijs Kasparovs izteica prognozi, kad beigsies karš Ukrainā: “Es domāju, ka Putinam ir kara potenciāls divus gadus, es nezinu, kāds ir Ukrainas potenciāls un kā šajā situācijā izturēsies Rietumi, bet principā domāju, ka diez vai šis karš varētu turpināties 2027. gadā. Domāju, ka 2025. gads būs izšķirošs, jo Putinam sāk rasties visādas problēmas.”

Slavenais šahists nosauca nosacījumu, saskaņā ar kuru Ukraina var uzvarēt ātrāk: “Ja Rietumi ir gatavi izrādīt vismaz kādu apņēmību, un tas galvenokārt ir saistīts ar to, ka Ukrainai ir jāreaģē, tiklīdz raķetes pārlido oficiālo robežu, situācija Krievijā sāks mainīsies.”